Никој не кажува колку ќе трае санацијата на оштетениот железнички мост на река Црна, за чија обнова треба да се прави проект

За да се испита столбот на оштетениот мост, нуркачи работеле на темелите. Во четвртокот локалот наместо во 12,10 од Велес за Скопје тргна во 15,20ч.

Не е познато кога ќе започне и колку ќе трае санацијата на оштетениот столб од железничкиот мост на Црна, кај Стоби (фото видео)

Најголем удар ќе има МЖ Инфраструктура бидејќи со по неколку товарни воза секојдневно од Солун за државите од средна Европа, превозот на стоката ќе се одлее голема девизна заработувачка

Уште не е познато дали ќе се изнајмува или ќе се продава деловниот простор од новиот покриен градски пазар (фото и видео)

Има 19 дуќани, деловни простории, канцеларии за вработените од ЈКП Дервен, два угостителски објекти

Товарниот сообраќај од и кон Гевгелија во прекин, оти попушти мостот на Црна

Единствениот патнички воз од и за Битола не сообраќа оти се расипала локомотивата

Заврши рехабилитацијата на десната коловозна лента од автопатот делница Катланово - Петровец, започна на левата лента

Вкупната предвидена рехабилитирана должина во двата правци е над 10 километри

Ако сабота навечер не се обезбеди струја, ќе се згасне „Еуроникел Индустри“ а илјада вработени ќе останат на улица

Од синдикатот најавуваат и протести со блокади на регионалниот пат Велес - Прилеп, доколку не добијат помош.

Вработените во МЖ Транспорт во штрајк, возовите пак мируваат

Извесно е дека до понеделник на пладне возовите нема да сообраќаат

Велес доби најголем покриен пазар во регионот, вреден 84 милиони денари, најголема општинска инвестиција од осамостојувањето на Македонија (фото видео)

Се отвори капитален објект, кој е лоциран на левата страна од градот

Повторно отворен огласот за обука кај конкретен работодавач

Обуката е со времетраење од три месеци, при што на секое вклучено невработено лице ќе му биде исплатен месечен паричен надомест од 11.000 денари, со вклучено осигурување за инвалидност

Утринскиот воз од Битола за Скопје поради опожарени прагови пристигна во Велес со осум часа задоцнување

Праговите биле на железничка пруга помеѓу селата Слепче и Браилово, прилепско

Објавени деталите за распределбата на тезгите од покриениот градски пазар, кој четврток свечено се предава во користење

Познато е и кој ќе ја сече црвената лента

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »