Локомотивата се уште не е поправена, патничкиот воз за и од Кочани не сообраќа

Има недостиг на превозни средства, и додека не се поправи локомотивата, нема можност да се пушти друга во сообраќај - велат од МЖ Инфраструктура

Фабриката „Лутекс“ за четвртата година од работењето со нови инвестиции за нови вработувања

Набавена е нова машина овозможува еколошки чисто производството како и други машини за уште еден процес повеќе во производството на душек. Интервју со сопственикот Германецот Маркус Туч

Велешката полиција со кривични пријави за две лица кои превезувале дрво за огрев а немале лиценца

Во еден од случаите, 18 годишник го возел камионот а немал возачка дозвола

Одредена локацијата на мостот кој ќе го поврзува Речани со Велес

Локацијата е одредена според геодетски мерења и стручни консултации

Се асфалтира делницата од крстосницата за Дреново кон Горно Врановци

Инвестиција е вредна 3,9 милиони денари, средства обезбедени од Биро за регионален развој

Жито Вардар Груп доо Велес добил пари од државата, ама не ги исплатил вработените

На листата и „Блеротранс„ ДООЕЛ од Бузалково и ОЛИМПИА 2019 ДООЕЛ Велес

Пазарната инспекција казнила две кафетерии поради не почитување на мерките

Семејни свечености можат да предизвикаат нови кластери, нови заболени од ковид-19 предупреди градоначалникот Коцевски

Саниран е и проширен мостот над Тополка на патот Чашка - Лисиче

Cе рехабилитира регионалниот пат Оморани - Теово во должина од 2.2 км

За осум месеци Бузалково и Раштани ќе добијат квалитетна вода за пиење

Вкупната должина на цевководот чија изведба е во тек, изнесува 10 км , износот на инвестицијата е 30 милиони денари

Од денес, петок,започна да работи пазарот во Нова населба

Пазарчето ќе работи секој пазарен ден од 7 до 14ч.

Започна асфалтирањето на делницата на патот од Голозинци до крстосницата за Горно Врановци и Јаболчиште

Во следните 40 дена, додека трае асфалтирањето патот во период од 10 до 15 ч. ќе биде затворен за сообраќај

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160

АНКЕТА »

Каде го минавте летниот одмор?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »