Поротниците бараат повисок надоместок или штрајк

Судскиот совет побарал средба со министерот за правда и за финансии

Чадиев најави бесплатни парцели за млади брачни парови

Населбата е во месноста Каменот и ќе брои 300 плаца

Коцевски најави гасификација на Велес

Измени во професионалната ориентација на младите со цел од средните стручни училишта да се продуцираат кадри кои полесно ќе можат да дојдат до работно место

Чадиев - нови населби за семејно домување

Во месноста Трпезица на 42 хектари се предвидени 361 парцела за изградба на индивидуални живеалишта, 2 парцели за детски градинки и една за трговски центар

Чадиев - зошто не се монтира мостот кај Башни село, кој е завршен

Пешачкиот мост кој треба да ги спојува Црквата Свети Никола и гробиштата во Башино село е готов но не е монтиран

Чадиев - приоритет е изградба на нови фабрики и отворање на нови работни места

Ние сме единствена општина во Република Македонија која со сопствени средства изгради индустриска зона – Караслари. Таму е фабриката Маркард каде работат 500 велешани

Коцевски - Отворање на нови работни места и намалување на сиромаштијата

Подобрување на локалната бизнис клима, воспоставување на нови партнерства за соработка, не само со странските компании туку и со домашните со цел да ги изедначиме во статусот

Чадиев -изградба на инфраструктура суштинско значење за квалитетен живот на граѓаните

Вложувањата во комуналната инфраструктура за мене, кандидатите за советници и целиот мојот тим и понатаму остануваат врвен приоритет

Коцевски - Велес да биде посакувана општина за живеење, просперитетна и економски развиена

Мојата визија е Велес пак да биде најдобра Општина во Македонија, со нулта корупција, со брзи, навремени, достапни и квалитетни услуги за своите граѓани, со квалитетно образование, социјална сигурност

Решението за Колска треба да биде долгорочно најави Анѓушев

Штрајкот прекинат откако вицепремиерот Анѓушев го образложи решението за решавање на Колска

Нема пари, нема плата, блокирана Железничка во Велес

Вработените во фабриката за шински возила ,,Колска,, 90 минути го блокираа железничкиот сообраќај во земјава

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »