Објавени деталите за распределбата на тезгите од покриениот градски пазар, кој четврток свечено се предава во користење

Познато е и кој ќе ја сече црвената лента

Од Богомила за Велес имаше седум воза дневно, а сега само еден

Имало и локал кој секојдневно ги превезувал вработените од Богомила за Велес на работните места

За две години Велес да нема азбесни цевки, работат од ЈКП Дервен

Во градот имало вкупно 11.145 м должина на водоводна мрежа со азбесни цевки. Или тоа е 10 отсто од вкупната водоодводна мрежа 115 илјада метри

Повеќето граѓани на Општина Велес не знаат какви субвенции доделува локална власт

Најголемиот дел од испитаниците, 88 отсто не користеле субвенции последните три години

Велешка Маслодајна бара сончогледот да се тргне од листата на луксузни производи, на кои ДДВ им се покачи на 10 отсто

Земјоделците барат пак поради сушaта да добијат помош од интервентниот фонд

Патничкиот воз од Скопје за Гевгелија три и пол часа, вчера попладне мина во тунелот кај станица Пчиња

Среќна околност е што при кочењето нема повредени патници и возен персонал

Единствениот патнички воз за Битола и до Битола, четвртокот попладне и петокот наутро не сообраќал

Локомотивата била расипана, објаснувале железничарите на патниците

СДСМ прашува зошто Велес е во мрак и како се трошат парите од граѓаните кои се за улично осветлување

Од кабинетот на градоначалникот Колев одговорија дека парите се трошат наменски да се платат зголемените сметки за јавно осветлување за 49 милиони денари

Обновениот регионален пат од крстосницата кај Башино село до езеро Младост е потесен од претходно реагираат возачите

Од ЈП државни патишта велат дека нема кратено по широчина на патот

Укинати два од три воза кои сообраќаа од и кон Битола

Од Велес кон Скопје и обратно сообраќаат шест воза, наместо осум како што беше досега

Маслодајна одбележа еден век постоење

Фабриката има палета од 80 производи за секој купувач, за секој пазар.Нејзините производи можат да се најдат на трпезите во Македонија, САД, Канада, Србија, повеќе Европски држави, Црна Гора, БиХ, Косово, Албанија

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »