Рокот за пријавување за субвенции во земјоделието истекува на 30 мај а се пријавиле само 1,3 илјади земјоделци

Се очекува наредните денови да се пријават уште илјада апликанти

Лани во земјава пронајдени 230 примероци на фалсификувани денари

Во Македонија во 2018-та биле откриени 919 странски фалсификувани пари, повеќето долари

Три камиони за собирање смет на ЈКП Дервен се расипаа, ѓубрето остана на улица

Застарениот возен парк, не обновуван со години ноќеска го сопре работниот процес во ЈКП Дервен. За надминување на проблемот, позајмен е камион од ЈП Тополка од Чашка

Во Општина Чашка започна на асфалтирање на три патни правци

Обезбедени се 115 милиони денари, а започнаа работите за изведба на патот од Гостиражни за Богомила

Локалната власт бара излез од сообраќајниот хаос во градот

Бараме начин за градски јавен превоз до двете цркви, до Којник, да воведеме пофреквентен градски превоз, пешачка зона во центарот на градот, тротоарите да не бидат паркинг за автомобили а пешаците да се движат по улица - вели градоначалникот Коцевски

Нелегалните таксисти бараат да работат со паушал

Министерот Спасовски ги отфрли предлогот и ги посоветува да извадат лиценца

Штетите од ланското пролетно невреме во велешкo 3,1 милион евра

Штетите во Општина Велес и Општина Лозово е на 5,7 илјади хектари кај илјада субјекти. Земјоделците очекуваат обесштетување

ЈКП Дервен набави ровокопач, вреден 2,2 милиони денари

Набавени се и косилки, рачни самоодни и грбни машински

Годинава младиот кромид има цена ама го нема

Башино село не мириса на млад кромид оти целиот род заврши во Хрватска

Таксистите од Министерот Спасовски побараа услови за работа

Дваесет години се зборува но ништо не е преземено да бидеме заштитени, на такси стојалиштата се возила на граѓани или на нелегални таксисти

Штетите од ланското пролетно невреме во велешко 40 милиони денари

Штетата во велешко е на 2,4 илјади хектари на 771 парцела кај 388 лица

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »