ЗСР ,,Бабуна,, ги пориби реките Бабуна и Тополка со 80 кг пастрмка

Претходно и езерото Младост порибено со 150 кг крап

Просечно македонско семејство јаде леб, јајца, пилешко, компири, пиперки и сирење

Што јаде просечно македонско семејство? Пушат 136 кутии годишно, пие 8 кг кафе, јаде 257 кг леб, 45 кг лубеница, 20 кг грав, 97 кг компир, 36 литри пиво, 34 кг зелка, 1 кг ајвар

Донесена е одлука да се ликвидира ЈП Велес- гас

Власта и опозиција во жестока кавга за постоењето на ЈП

Донесен Буџетот за 2020-та година, тежок 932 милиони денари

Најголемо учество во вкупните приходи со 69 % имаат трансферите и донациите од државата

Потребна е промоција на услугите кои ги нудат општинските власти

Идејата била да се направат каталози на услуги за четирите општини за да бидат достапни до граѓаните, на едно место да ce имаат сите информации, кога се бара услуга од локалните самоуправи

Реката Вардар во Велес се пориби со 200 кг крап

Подмладокот на рибата е обезбеден од репро-центарот ,,Акватика,, од Неготино

Владата одвои 40 милиони денари за изградба на покриен пазар во Велес

Општина Велес добила и 1,9 милиони евра за изградба на улици и патишта а ЈВП Лисиче 26 милиони евра

Земјоделците од ланското невреме во велешко се уште не се обесштетени

Проценките на стручните комисии беа дека во Општина Велес и Општина Лозово има штета од 3,1 милиони евра на 5,7 илјади ха површина

Коцевски -годинава Општина Велес со највисока сума потрошени средства за градежно уредување

Преку програмата за уредување на градежно земјиште досега се исплатени 103,7 милиони денари

Со еден проект во населба Чашка, 40 отсто од жителите ќе добијат асфалт и атмосферска канализација

Проектот е вреден 15 милиони денари обезбедени од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој

Железнички возен ред за 2020 година

Од неделата 15-ти декември стапи на сила новиот возен ред, кој важи следните 12 месеци, до 12-ти декември 2020-та.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »