По шест дена пауза, повторно сообраќа утринскиот воз кон Гевгелија

Македонски железници АД транспорт, укина десет железнички постојки- стојалишта

Рокот за изведба на регионалниот пат Велес - Градско продолжен за половина година

Изградбата треба да заврши до 30 ноември

Ски центарот Кожуф беше колатерална штета заради рудниците за бакар и злато, кои требаше таму да се градат

Златото требаше да се извлекува со цијанид. Тоа значеше уништување на природа, контаминација на земја. Такви рудници нема во Европа, освен некаде во Африка во пустините- раскажува Ангел Наков поранешниот сопственик на Ски центарот Кожуф

Жителите на Росоман и Градско со повеќечасовни рестрикции на вода за пиење, откако претходно нe добиваа ниту технолошка вода за поливање

Поради ова на плус 40 во сенка, во најжешкиот период од годината, чешмите по домовите во овде две населени места во централна Македонија, се суви

После седум години во стечај, се продаде скијачкиот дел од Ски центарот Кожуф

Изминатите години имало 11 заинтересирани потенцијални купувачи, но не и нивни конкретни понуди

Маслодајна со нова инвестиција за подобрување на производниот процес и енергетска заштеда

Инвестицијата е во висина од 5,5 милиони денари

Поради немање на вода за поливање, дел од родот на праските од Росоман, заврши фрлен по полињата

Хаваријата на хидросистемот Макарија треба да се отстрани до крајот на месец јули

Протест на жителите на село Милино, Овче Поле, поради уништениот пат од тешки камиони кои го превезуваат ожнеаното жито (фото)

Блокирани се патиштата кои водат од Милино кон Лозово и кон Каратманово

По реакцијата на ЦУК за опасната карпа која се надвиснува над автопат на влезот за Велес, ЈП Македонија пат започна со нејзино отстранување

ОД ЈП Македонија пат најавуваат дека до вечер таа ќе биде отстранета

Поради немање на вода, само пет отсто од расадот со пиперки и домати во Сирково е успешен

Сирково е голем производител на градинарски култури

Дивите продавачи надвор од пазарот, нелојална конкуренција

Тие биле согласни со пуштањето на долниот дел до покриениот пазар таму да се сместат и закупат тезга

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »