Жито Маркети ја обновува и ја проширува сопствената мрежа

Отворена реновираната продавница во населба Бутел

Зошто шест месеци се чекало барањата на превозниците за автобуски јавен превоз во општината за повисока цена да се потврдат од Советот

Новите цени се повисоки за 40 отсто

Земјоделците од Овче Поле предупредуваат да не се пренаменува земјоделското земјиште во градежно, заради поставување фотоволтаици

Стручњаците посочуваат не треба да се претерува за поставување на голем број на фотоволтаици, потребна е стратегија за нивна изградба

Обновени фасадите на ОУРЦ Маца Овчарова и ОУ Панко Брашнаров

Се обнови и камбанаријата од старата Гимназија,од каде ѕвоното ги повикува учениците на настава

Велес има една градска автобуска линија, Советот донесе одлуки за нови цени на две, иако тие не функционираат во пракса со години

Остана дилемата како е можно до две населени места, Мамутчево и Иванковци, села кои биле на 15 до 17км од Велес, да се плаќа месечен билет од 4.500 и пет илјади, исто колку од Велес до Скопје

Договорена единствена цена на пастрмајлијата

Две дополнителни содржини на Питијадата

Велешките пожарникари добија теренско возило

Возилото е донација од Дирекцијата за заштита и спасување, заедно со уште 13 други македонски градови

Официјализирани новите цени за градскиот и општинскиот автобуски јавен превоз

Се однесува за девет автобуски линии

Отворена реновираната продавница на Жито Маркети во населба Железарница

Жито Маркети ја обновува и ја проширува сопствената мрежа

Советот на Општина Велес ја прифати донацијата на Маслодајна, детскиот парк „Дизни“

Донацијата е вредна 25 илјади евра

Се реконструира регионалниот пат Велес - Градско, но истиот ќе може да се користи за патување

Реконструкцијата ќе се изведува девет месеци и ќе се извршува во седум етапи, за да може тековно да се одвива сообраќајот на оваа делница

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »