Рокот за промена на старата водоводна мрежа на 13 улици во Велес измина, се реализираше само на четири

Од Министерството за транспорт и врски оптимистички најавуваат дека останатите улици ќе се завршат до 20-ти септември

Од денес, први јули телефонските разговори со Србија, Албанија, Црна Гора, Косово, БиХ по домашни тарифи

Повеќе не се плаќа роаминг цени со државите од Западен Балкан

Алмак Велес го прославува првиот роденден со попусти (фото)

Салонот за мебел на Алмак во Велес изминатиов викенд го прослави првиот роденден!

Силното невреме во Азот, ги остави жителите без струја 54 часа

Невремето оштетило столбови и кабли за пренос на електричната енергија

Патничкиот воз од и за Кочани еден месец не сообраќа

Застојот на сообраќајот на 4-ти јуни, кога се зборуваше дека се расипала локомотива на товарен воз среде Велес, од МЖ ги демантираат, била украдена опрема од пругата и затоа возот стоел

Цел викенд големи роденденски попусти во Алмак Велес

Викендов Алмак Велес слави прв роденден со големи попусти

И на стеснетиот простор на Градски пазар, се отежнува движењето на купувачите со поставување гајби околу тезгите

Од ЈКП Дервен велат ниту еден закупец нема дозвола а гајбите секогаш ги поставуваат прекупците, не и производителите

Хабитат Македонија со волонтеризам гради станови, енергетско ефикасни за семејства со ниски приходи (фото)

Изградени во населбата Тунел, се пет од 11 планирани згради, моментално се гради шестата

Мечките го јадат медот и оштетуваат пчелни сандаци а сопствениците се упатуваат на суд, оти нема комисија за проценка на штети

Штети се констатиани кај пчелари во Еловец, Грнчиште, Извор, Р`левци.

Инсектот „боров четник“ ја нападна шумата околу Вршник

Додека велешани се зaгрижени за состојбата на дрвјата, од ЈП Македонски шуми велат надлежноста е кај Министерството за земјоделие

ЈКП Дервен набави ново возило за собирање на смет, автосмеќар

Возилото марка рено е купено од сопствени средства на ЈКП Дервен, во висина од 5,8 милоиони денари

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »