Лани во Велес згаснале 110 фирми

Во текот на минатата 2023 година во државата се затворени 4.330 фирми

Откако осигурителна компанија се вклучи во постапка за обесштетување на граѓаните каснати од бездомните кучиња, драстично се намалиja исплатените средства од буџетот

Наспроти шест милиони во 2022, лани биле исплатени еден милион денари. За период од четири и пол години,2020-2023 општина Велес исплатила отштета од 257.215 евра

Заврши санацијата на железничката пруга од Велес до Скопје

На одредени делници возовите наместо со досегашните 20 км/ч ќе може да возат со 50 км/ч

Штрајк на вработените во ЈП Национални шуми

Пари нема за две илјади вработени но затоа има за нови 450 вработувања и за тендер за службени коли, реагираат од синдикатот

За две години во Велес се влеале 11 милиони долари приходи од САД

Приходи се остварени од маркетинг и интернет услуги

И министерот Николовски и земјоделците и Маслодајна незадоволни од покачената стапка на ДДВ, но Министерството за финансии ниту по шест месеци не ја намалува

Велешка Маслодајна уште кон крајот на октомври побара сончогледот да се тргне од листа на луксузни производи, откако ДДВ за оваа индустриска култура Владата го покачи од 5% на 10 отсто

За еден милион евра продадени дел од хотелите Кристал, Куманово и КУ-БА во Куманово

Тие се сопственост на АД Бисерка во стечај, стечајна постапка која се води во Основен суд Велес

Познато кој ќе го стопанисува Еко паркот на езеро Младост, следните десет години

На Јавниот повик се јавило едно правно лице со седиште на фирмата во Велес

Потребна е изградба на нов железнички мост на река Црна, оти постојниот е времено саниран па се вози со 20 км на час

Причината за оштетувањето на двата столба на мостот во период од пет години е што се пушта поголема количина на вода. Тоа резултира со поткопување на темелите на мостот

За одгледувачите на сончоглед годинава по 5 денари од кг

Предвидена е поддршка и за откупено винско грозје, произведено од сопствен насад да изнесува 1 денар по килограм

Штрајк на вработените во Фондот за здравство

Штрајкот е поради препораката од Владата од 9 јануари, за намалување на платите на вработените од ФЗО за 21 процент

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »