Тутунопроизводителите лути, откупната цена на тутунот ниска, не се отворени сите пунктови

Незадоволен од состојба е и Трајан Димковски, заменик министер за земјоделие, кој потсетува дека тутунот е стратешки производ за земјава

Завршена изградбата на мостот во Богомила

Со ова е сочуван стариот камен мост, кој беше заштитен споменик на културата

Продолжи изградбата на зградата на Хабитат за семејства со ниски примања

По паузата поради корона состојбата, продолжувањето на работите го означи американската амбасадорка Кејт Мари Брнс

Хабитат Македонија и Тондах Македонија со донација од материјални добра, вредна 30 илјади евра

Прв што ќе добие нов покрив со добиените високо квалитетни глинени керамиди е училиштето во Башино село

Колку ќе чини паркирањето во Велес

За кои случаи се издаваат повластени паркинг карти

Донесена одлуката за паркинг зоните во Велес

Одредени се три паркинг зони, со 14 подзони. Каде се ќе може легално да се паркира, за паричен надомест. Останува време за спроведување на одлуката, надлежните велат најдоцна до крајот на годинава

Со сопствени средства на жителите, асфалтирани четири улици во Горно Оризари (фото)

Асфалтиран се четири улици во населбата која брои 2,5 илјади жители, во должина од 1 км и површина од 4,5 илјади м2

Се асфалтира патот од Богомила до Стровија

Со завршувањето на изведбата, Азот ќе се поврзе со Пелагонија со регионалниот пат Богомила - Гостиражни

Советот на Општина Велес оддели средства за лекување на Тони Шoпов но и за помош на семејството Басарови и Умирзат,за опожарени домови

Средствата ќе се исплатат од Општинскиот Буџет

Поранешниот мотел на „Интернационал“ близу Градско , откако 15 години беше запустен, се продаде за 4,17 милиони денари

Новиот сопственик најавил дека ќе го обновува објектот за угостителски и туристички цели

Завршена рехабилитацијата на делницата Голозинци- крстосница Горно Врановци

Вредноста на извршените градежни работи изнесуваше 50 милиони денари а се работеше на делница од 11 км. која е проширена од три на пет метри

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »