Лук ниту за лек, на велешки пазар

Луѓето го купуваат како превентива од корона вирусот иако СЗО вели дека нема доказ за ваквите тврдења

Викендов нема патнички возови, поради продолжениот полициски час

Ќе сообраќа само утринскиот за Скопје во 6,45 ч.

Летово велешани нема да чувствуваат жед, има доволно вода во езерото Лисиче, најавуваат надлежните

Во овој период од годината, котата е за повеќе од 4 метри над вообичаената

Епидемијата на корона вирус остава траги во работата на велешките компании

Агриа непречено ќе го снабдува пазарот со месо по непроменети цени, Ронтис и Крзнара работат во интерес на купувачите. Жито маркети максималано се грижат за здравјето на потрошувачите

Железничкиот патнички сообраќај со редуциран возен ред, поради полицискиот час

Времено се укинати повеќето од утринските и вечерните патнички возови Македонски железници АД Транспорт излезе со нов времен, возен ред, кој започна да се применува од денес, понеделник.

Од денес 5,3 илјади вработени во Деркслмаер Македонија, меѓу нив и 800 велешани се на колективен платен одмор

Точниот почеток на производство и работа е во зависност од состојба со корона вирусот, но и развојот на настаните во автомобилската индустрија во светот, велат од компанијата

Пазарот во Нова населба затворен, главниот ќе работи со скратено работно време и ограничување на бројот на купувачи кои го посетуваат

Денес вонредно извршија ново дезинфицирање на површината и тезгите од Градскиот пазар

Времено укинати железничките бесплатни патувања за младите, учениците, студените и пензионерите

Ова е времена одлука, се додека трае кризата предизвикана од заканата на корона вирусот

Започна санацијата на карпата Цуцка, од која пред две години падна камен тежок 25 тони

Предвидените зафати треба да чинат 62,4 милиони денари а рок на изведба е осум месеци

Карпа падна на пругата кон Битола, кај Стари Град, железничкиот сообраќај во застој

Поради ново настанатата состојба нов времен железнички ред на возење на релацијата Скопје - Велес

Леб ниту за лек, оваа недела во Велес

Велешани ги испразнија рафтовите со леб

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »