Се реконструира регионалниот пат Велес - Градско, но истиот ќе може да се користи за патување

Реконструкцијата ќе се изведува девет месеци и ќе се извршува во седум етапи, за да може тековно да се одвива сообраќајот на оваа делница

Цената на маслото за јадење нема да се менува до следната пролет, ниту ќе има негов недостаток

Досега, од почетокот на откупот, велешка Маслодајна откупила шест илјади тони сончоглед

За превоз на ученици од руралните средини од велешко се плаќа висока цена, оти не сакаат да бидат сместени во Интернат

Од 220 слободни места пополнети се 135. Дел од учениците од велешко, иако живеат подалеку од 25 км и можат да ги користат услугите на институцијата, тоа не го прават

Има милион причини и само еден инстант начин да станеш милионер

Новиот, најбогат до сега инстант лоз на Државна лотарија , МЕГА МИЛИОНЕР, веќе можете да го пронајдете на сите продажни места на Државна лотарија.

Велешка Маслодајна ќе го откупи целиот род на сончоглед од земјава, кој се проценува дека ќе биде четири пати повисок од лани

Цената е 550 евра по тон, кон ова се додаваат и 1,2 денари по килограм за превоз

Продолжено е работното време на угостителите за време на Питијадата

Одлуката на Советот се однесува за периодот од 7 до 9-ти октомври

Дивечот го јаде родот од нивите во велешко

Ваквата состојба била со години, но никој не презел мерки да ги заштити

Станицата за технички преглед „Будо моторс“ отвори нова линија за работа (фото)

Таа е за технички преглед на моторни возила со најсовремена технологија и апаратура

Хабитат Македонија распиша повик за распределба на нови 12 стана во населбата во Велес

На располагање се 12 нови станови со површина од 45,70 до 68 м2

Зголемен е бројот на туристи лани во Велес, по катастрофалната 2020 година

Најголем број од туристи се транзитни, од Србија, па Унгарците и Романците. Најмногу денови во хотелите од градот престојуваат Американците по шест дена. Гости се и ловџиите од Италија, Шпанија и Грција

Огревното дрво во ЈП „Македонски шуми“ со нови 20 отсто повисоки цени

Цените на сите видови огревно дрво се зголемени за 20 отсто, откако претходно беа непроменети од 2009 година

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »