По девет часа работа отстранет одронот на земја на автопатот Катланово- Велес

Од ЈП Македонија пат поставени се сообраќајни знаци за претпазливо возење, бидејќи се можни нови одрони.

Советникот Николов побара општината да организира бесплатен сезонски автобуски превоз до езеро Младост

Превозот би бил во текот на летните месеци

Кромидот со висока цена, која не се помни, поскап е дури и oд бананите

Според производителите има три причини зошто цената на кромидот отиде толку високо. Прочитајте ја анегдотата која се раскажува на велешки пазар за две жени кои купувале кромид

Градоначалникот Колев вели дека ЕУ е најголемиот инвеститор во општината изминатите година и пол

Со донации од ЕУ се работат повеќе проекти во општината

Машиновозачите во штрајк, возовите од попладнево не сообраќаат

Не била исплатена втората половина од февруарската плата, како и исплатата на надоместоци за ноќна работа на кондуктерите

Се доцни со изградбата на долниот дел од пазарот,општината најави дека ќе го казни изведувачот, исто како што беше казнет и изведувачот на горниот дел

Со два анекси беше продолжена изградбата на долниот дел, кој требаше да биде завршен на 31 јануари годинава

Советниците побараа локалната власт да ги врши јавните набавки во училиштата, откако во едно од нив се констатираа високи разлики во набавката на канцелариски материјали

Тоа би било по теркот на групни набавки за санитарни прегледи и за осигурување на објектите –училиштата

Изградбата на кејот од десната страна ќе започне штом ќе стабилизира нивото на реката Вардар

Кејот кој треба да се гради во должина од 200 м. од мост Гемиџии па до Мало мовче

Ланското невреме во месец мај, коe за пет дена во три наврати ја зафати општина Лозово, предизвика штети од 39 милиони денари

При невремето била зафатена површина од 480 хектари, во неколку села од општината

Училишната сала, каде беше вакциналниот пункт, не добила ниту денар од општината, иако било ветено дека ќе ја одржува но и реновира по неговото затворање

Cе што се работело таму, било со човечки, материјални и финансиски средства од училиштето „Коле Неделковски“

Гасоводот Свети Николе - Велес треба да започне да се гради следната година

Одржана јавна расправа за оцена на гасоводот врз животната средина во велешко

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »