Започна со работа фабриката за текстил ,,Лутекс,,

Првично инвестирани се 3 милиони евра, вработени 50 лица. Произведува индустриски текстил, кој ќе се користи во индустријата за мебел, во индустријата за чевли. Сместена е во погоните на некогашна Свилара

Хелас експрес се враќа летово на македонски пруги

Повторно Велес меѓународно поврзан со воз, сообраќа возот од Солун за Белград. Македонски железница осетно ги намали цените на меѓународните билети за Белград, Загреб и Љубљана

Пензионерите во редица за гратис возење

Секој вторник претпладне се повтуваат ваквите слики

15 илјади евра како изѕемнати палми, завршија на ѓубриште

33 палми фрлени на комуналната депонија на посебна локација за растителен отпад

Само 14 палми преживеаја

Зимото и ниските -20 степени ги уништија овие тропски дрвја

Голем интерес на земјоделците од велешко за ИПАРД 2 помошта

За еден месец 40 барања,а најмногу за трактори и механизација, но има и за силоси, пластеници

Поставен камен темелник за Надпатник кај Башино село

Ќе се поврзат Башино село, црквата и селските гробишта. Вредноста на инвестицијата е 5,7 милиони денари. Надвозникот се најавува да се заврши до крајот на годинава

ВВ Повардарие Неготино се спаси од стечај

ДПТУ ,,ВСМ-Интер,, ДОО Скопје го презема долгот од визбата и на Царина и уплати 52,3 милиони денари по што предлогот беше повлечен

Ова е Трпезица

42 хектари помеѓу Скопски пат и Штипска пруга, каде ќе никне нова приградска населба на Велес

Виничани и Превалец добија железнички стојалишта

Повторно сообраќа експресниот Хераклеја од и кон Битола, но не и ноќниот експрес

Ново одлагање за стечајот на ВВ Повардарие

Скопското друштво за производство, трговија и услуги ,,ВСМ –Интер,, го превзема долгот на Повардарие Неготино

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »