ШС ..Бабуна,, навремено ги испорачува платените дрва за огрев

Досега биле испорачани дрва за огрев за 7-8 илјади граѓани

Паркингот кај Ликовен асфалтиран и пуштен за користење

Наместо најавените пет дена, реконструкцијата траеше три седмици

Започна асфалтирањето на патот од Гостиражни кон Богомила

Годинава ќе се асфалтираат 6,5 км догодина 5 км со што жителите на Азот ќе го скратат патувањето до Прилеп за 60 км.

Во пожарот кај езеро Младост изгоре шума, колку што велешани користат дрва во грејна сезона

Изгорените дрвја не можат да се користат за никаква намена, ниту за огрев ниту за граѓа

Кинеските локомотиви и возови стигнаа, ама не ги исполнуваат техничките услови од договорите

МЖ е во преговори со кинеската компанија ЦРРЦ за исполнување на договорите за набавените локомотиви и патнички возови. Ако не на Суд

Започна изградбата на мост во Богомила

Треба да се изгради за десет месеци, ќе биде долг 27м. и широк 6 м.

Велешани бараа одговори за Мој ДДВ

Во рамките на кампањата на УЈП, беше посетен и Велес се делеа флаери за како да се реализира правото на поврат на 15% од ДДВ но и се одговораше на дилемите кои граѓаните ги имаат за овој проект

Ридот Цуцка ќе се решава од септември

Директорот на ЈП Државни патишта најави дека проектот поскапел од 25 на 80 милиони денари

Во Градско започна со работа првиот откупен центар за овошје и зеленчук

„Ником“ е сопственост е на Ристе Јанев кој го изградил со сопствени средства од 24 милиони денари, а разладните уреди кои чинат 6,2 милиони денари се набавени со средства од ИПАРД 2 програмата

Што констатирала ревизијата во финансиското работење на Општина Велес за 2017-та година

Ревизијата ги истакнува состојбите со издавањето под закуп на Градскиот Базен, закупот на билбордите и рекламните паноа,не остварила приходи од надоместок за јавна чистота и за трошењето на средства за Питијадата 2017-та

Новите кинески возови без технички прием

Еден од проблемите е што новите кинески патнички возови се со помалку седиште отколку во тендерската документација, па поради тоа се уште не е извршен технички прием и не се во сопственост на МЖ

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »