Велешани бараа одговори за Мој ДДВ

Во рамките на кампањата на УЈП, беше посетен и Велес се делеа флаери за како да се реализира правото на поврат на 15% од ДДВ но и се одговораше на дилемите кои граѓаните ги имаат за овој проект

Ридот Цуцка ќе се решава од септември

Директорот на ЈП Државни патишта најави дека проектот поскапел од 25 на 80 милиони денари

Во Градско започна со работа првиот откупен центар за овошје и зеленчук

„Ником“ е сопственост е на Ристе Јанев кој го изградил со сопствени средства од 24 милиони денари, а разладните уреди кои чинат 6,2 милиони денари се набавени со средства од ИПАРД 2 програмата

Што констатирала ревизијата во финансиското работење на Општина Велес за 2017-та година

Ревизијата ги истакнува состојбите со издавањето под закуп на Градскиот Базен, закупот на билбордите и рекламните паноа,не остварила приходи од надоместок за јавна чистота и за трошењето на средства за Питијадата 2017-та

Новите кинески возови без технички прием

Еден од проблемите е што новите кинески патнички возови се со помалку седиште отколку во тендерската документација, па поради тоа се уште не е извршен технички прием и не се во сопственост на МЖ

Започнаа градежните активности за мостот во Богомила а се гради и патот од Гостиражни кон Богомила

Во Општина Чашка се работи на асфалтирање и проширување на патот Чашка- Лисиче, од есен ќе се асфалтира патот до Горно Врановци

Што констатирала ревизијата за работењето на Општина Чашка во 2017-та година

Основното јавно обвинителство до Општина Чашка поднела барање за доставување податоци за одредени активности на локалната власт

На терен масовно се бере печурка, во пракса издадени само 25 дозволи за прибирање шумски плодови

Влагата и богатиот род ја симнаа цената на печурката

Пензионерите и повозрасните велешани најмогу заинтересирани за повратокот на ДДВ

Овие пет дена стотина граѓани дошле на шалтерите на канцеларијата на УЈП во Велес и побарале информации како да го остварат правото, но и да им се помогне околу инсталирањето на програмот на нивните мобилни телефони

Се гради водоснабдителниот систем во Индустриска зона Мамутчево

ИЗ Мамутчево се простира на 44 хектари на кои има десет парцели од кои три веќе се продадени

Градскиот базен може да започне со работа после 10 јули

На објектот има повеќе сериозни зафати со кои треба да се отстранат сите констатирани недостатоци

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159

АНКЕТА »

Каде го минувате слободното време за освежување летово, додека сте во Велес?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »