Силниот ветер во општина Лозово, предизвика штети по имотот на граѓаните (фото)

Уништени кровови, пластеници, села повеќе часови без струја,

И лицата со попреченост, можат да одгледуваат градинарски култури и стока, заради нивно обезбедување со храна (фото)

Проектот „Од попреченост до обезбеденост со храна“ е финансиран од Шведската радио телевизија, јавен сервис, преку добротворен концерт

Поради ниските цени, во три фарми во велешко, намален бројот на свињи

Одгледувачите на свињи и производителите на свинско месо бараат зголемување на цената на свинското месо

ЛИДЛ планира да отвори два објекти во Велес

Германскиот синџир маркети бара локации каде би се наоѓале нивните маркети во Велес и близу автопат

Премиерот Ковачевски - новите инвестиции во Брако значат нови вработувања (фото и видео)

Претседателот на Управниот одбор на „Брако“, Кочо Анѓушев промовираше три инвестиции

За 6 месеци поради високите цени на струјата, за улично осветлување, Општина Велес платила 25 милиони денари повеќе

Сметките од 1 и 1,5 милиони денари, пред енергетската криза стасаа до осум милиони денари за еден месец

Премиерот Ковачевски во посета на Маркарт, која е потврда за добрата деловна соработка (фото и видео)

Македонија треба да е горда, што во трговската размена со Германија има трговски суфицит, кажа амбасадорката Анке Холштајн

Зградата со социјални станови во Велес треба да заврши со градба во октомври годинава (фото)

Станбената зграда која е на пет ката, има 29 станови, инвестицијата е 41, 5 милиони денари, средства на Министерството за транспорт и врски.

Започна со работа горниот дел од новиот покриен пазар (фото)

Изградбата на овој дел од пазарот е инвестиција од 36 милиони денари а изведувач беше фирмата Бауер БГ која доцнеше со изведбата

Претпладневниот патнички воз од Скопје заглави 90 минути на станица Рајко

Причина локомотивата се расипала

Лани ЈКП Дервен изградил 2 км нови водоводни линии a реконструирал 650 м

Се вршело и реконструкција на канализациони линии

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »