Сушата предизвика реката Бабуна да пресуши во нејзиниот долен тек (фото)

Ваква е состојбата повеќе од еден месец

Од денес- петок, времено Градскиот пазар лоциран на паркингот покрај Вардар

Пазарџии ќе бидат лоцирани таму се додека не се заврши горниот дел од Градскиот пазар, додека тој не биде покриен

Сланата која падна пролетва на 8-ми април предизвика штети од 8,6 милиони денари

Извештајот на комисијата за проценка на штети го усвои Советот е препратен за обесштетување

Меѓународниот наменски воз „Конектинг Јуроп експрес“ утрово мина низ Велес (видео)

Возот патувањето го започна на 2 септември во Лисабон а ќе го заврши, на 7 октомври во Париз. Целта е да се подигне свеста за патување со железница, оти само 7 отсто од патниците во Европа користат воз како превозно средство

Одземени лиценци на три нафтени компании, меѓу нив и на една од Велес

Од Регулаторната комисија за енергетика соопштија дека овие три компании немале складишни капацитети за резерви на нафта и нафтени деривати

Ново пролонгирање на рокот на изградба на горниот дел од пазарот

Наскоро започнуваат градежните работи и на долниот дел од пазарот

Со средства од ЕУ ќе се гради колекторски систем и пречистителна станица за отпадни води во Велес

Поради комплексноста и специфичноста на теренот, реализацијата на проектот би траела подолг временски период а би започнала со изведба 2023 година

Реконструиран е објектот на Полициското одделение во населба Чашка

Инвестицијата е пет милиони денари, средства издвоени од буџетот на МВР

Велешани бараат Железен мост да се заштити и фарба, од Железница велат планирано е до година

Најмалку 40 години Железниот мост не е фарбан и заштитен

Нови три подземни контејнери

Вкупниот број на поставени подземни контејнери во Велес е 12

Продолжен рокот за изградба на горниот дел од Градскиот пазар

Градоначалникот најави дека изведувачот ќе плати пенали за доцнењето на изградбата на покриениот пазар

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »