Лани рекорден број на туристи го посетиле Велес, ама опаѓа бројот на денови на нивен престој во градот

Минатата година во хотелите во градот постојувал 10.981 турист кои оствариле 17.552 ноќевања што е трета бројка во однос на претходните

По два месеци суша, водата за поливање стаса до Росоман и Градско, откако беше отстранет дефектот, но последиците по овошките ќе се чувствуваат со години

Локалните власти од Росоман и Градско добиле обврска да ги евидентираат предизвиканите штети од сушата, поради хаваријата на системот „Макарија“ кои Владата ќе ги надоместела

Продолжува изградбата на 110 kV далекувод ТС Велес - ТС Овче поле

Се заменуваат 56 бетонски и три челично решеткасти столбови

Рокот за реконструкцијата на железничката пруга од Велес до Кадина река е продолжен

Поради високите температури МЖ Инфраструктура не била во можност да ја заврши санацијата во предвидениот рок па возовите и натаму сообраќаат на оваа делница со брзина од 20 км/ч

Возачите на итната помош бараaт да се врати правото на предимство во сообраќајот, но и повисоки плати и исплата на бенефицираниот стаж

Возачите на амбулантните возила имаат плата пониска од минималната

ЈКП Дервен набави нова апаратура за поголема моќност во снабдувањето со вода на Горно Оризари

Пумпата е набавена од средства на претпријатието, во висина од 355 илјади денари

Земјоделските површини во Општина Лозово 20 дена без капка вода, иако акумулацијата Калиманци е полна

Водата стигнала во четвртокот, но доцна, сушата го намалила родот

Од сервисирање од Хрватска се вратија двата авиони за гаснење на пожари

Cите три сега се подготвени и во можност, по потреба да интервенираат

ЈКП Дервен набави два апарати за работа на Фабриката за вода

Вкупната инвестиција е 2,15 милиони денари, средства од сопствен буџет

Хидросистемите во Македонија оставени на забот на времето, во нив 30 години ништо не е вложено

Земјоделците велат дека тие со години плаќаат надоместок, но ништо од тие средства не се користи за инвестирање

По шест дена пауза, повторно сообраќа утринскиот воз кон Гевгелија

Македонски железници АД транспорт, укина десет железнички постојки- стојалишта

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »