Од денес, петок,започна да работи пазарот во Нова населба

Пазарчето ќе работи секој пазарен ден од 7 до 14ч.

Започна асфалтирањето на делницата на патот од Голозинци до крстосницата за Горно Врановци и Јаболчиште

Во следните 40 дена, додека трае асфалтирањето патот во период од 10 до 15 ч. ќе биде затворен за сообраќај

Таксистите реагираат, такси стојалиштата на таксистите узурпирани од други учесници во сообраќајот

Градоначалникот признава дека тешко оди воведувањето ред во такси превозот во градот

Иванковчани бараа наместо дел да се бетонира цела улица, локалната власт ја повлече механизацијата

Ако жителите не дозволат да се работи улицата Даме Груев, ќе се работи друга во друго населено место -порача градоначалникот

По седумстотини патници дневно патуваат со воз во земјава, двојно помалку од лани

Во март и април бројот на патници дневно бил 200 лица кои користеле воз

Од Автобуската станица во Велес почнуваат да сообраќаат линиите за Виена и Белград

Започна да возат и автобусите за и од Берово

Маслодајна чека градежна дозвола за нова инвестиција, но не поднела основен проект

За доградбата веќе била набавена и нова опрема за поквалитетен производ, вредна три милиони евра

Повратот на ДДВ за купени македонски производи се зголемува од 15 на 20 отсто

Повратот на странските производи се намалува од 15 на 10 отсто

На полигонот Криволак се реконструира патната мрежа во должина од 75 км

Работите ги изведува инженериските единици на АРМ со новата механизација

Летово нема да сообраќа сезонскиот патнички воз од Белград за Солун и обратно

Затворените граници и состојбата со ковид-19 се причина зошто е откажано неговиот старт

Ако во проектот немаше развој на локален туризам, преку патот до винаријата, немаше да го добиеме грантот од еден милион евра- вели Коцевски

Кракот кој води до винаријата е прифатен од ЕУ и Светска Банка, тоа не е надвор од прокетот објаснува градоначалникот, по реакциите дека со пари од проект се гради пат до приватен објект

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »