Дел од пазарот во Нова Населба ќе се изнајмува, за маркет

Корисникот има обврска да го санира кровот

Кованите пари од 50 дени одат во историјата

Ако случајно имате, чувајте си ја, бидејќи се реткост а и онака требат ситни за паричето на Бадник

Езерото Младост порибено со 150 кг крап

Овој пат беа пуштени поголеми парчиња крап. Затоа и казната ако се фати рибокрадец е повисока, 4 илјади денари плус кривична

Тргна целосно репариран моторен воз, изработен во Колска

Во железницата се возат 1,5 милион патници годишно а половината од нив патуваат на релација Велес - Скопје и обратно

Новогодишен невкус, картон маало

Центарот на градот окупиран од картон препродавачи

Вардар порибен со шест илјади парчиња крап

Следните три месеци забренет лов на крап на Вардар во велешко

Велешките стилисти против домашното работење на диво

Велешките мајстори на разубавувањето, фризерите и козметичарите дигнаа глас против нивните нелегални колеги кои работат дома

Стечај за неликвидните Киро Ќучук, Велеспром и Керамика Нова?

Именувани се предстечајни управници, по барање на УЈП, парите уплатени, рочишта закажани за јануари

Има ли Македонски бренд?

Тетовското гравче, беровскиот компир, преспанското јаболко, сирењата и галичкиот кашкавал чекаат да бидат заштитени според географското потекло.Македонија е препознатлива по аналгин, кафетин, скопско пиво, витаминка

Папаз лимoнада, велешки бренд

Малиот семеен бизнис на семејството Папазови од Башино село, лимонадата го освои Велес

10 илјади потписи за пониска струјa, твојот потпис е важен

Започна собирањето на потписи, секој работен ден од 9 до 16 часот со лична карта или пасош

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »