Гужвата од Железничката се префрли на Автобуската станица

Тоа посебно се чувствува во недела во попладневните и во понеделник во утринските и претпладневни часови. Тогаш е вистинска добивна комбинација и среќа да се најде место во автобус до Скопје.

УЈП бара пари за и за платени сметки

Од таму вината ја препишуваат на корисниците, кои неточно ги пополниле уплатниците!

Германска фабрика за дизел гориво во близина на Велес

Германски инвеститор сака да гради фабрика за преработка на отпадот, но прво ќе ги едуцира велешани дека таа не е штетна по околината. Инвестицијата на фирмата ,,ГРАД,, е вредна 12 милиони евра, ќе вработува 50 велешани

Судот пресуди Млекарата на Лозар, останува на Макпетрол

Објектот за кој се крена многу прашина , како стана сопственост на Макпетрол, доби судска разрешница

Седум заеднички проекти на Велес со Грција пред ЕУ

Во рамките на прекуграничната соработка, Велес аплицира со седум проекти од различни области пред ЕУ

Изумре занаетчиската улица во Велес

Од двесетината дуќани, работат само пет. Најмногу работа имаат двата оператори за погреб

Жито Вардар го поевтини лебот

Наместо по 25 денари, една векна од 600 грама се продава по 20 денари

Жи- Ва и Леов компани, дел од македонските супер брендови

На 43 компании од Македонија им беа доделени Супербрeнд признанијата за 2011/2012 година. Секој од 43-те бренда во својата категорија беше избран по пат на гласање од страна на стручно жити и од самите потрошувачи.

Во Велес нема интерес за владиниот проект Купи куќа, купи стан

Доделени се првите 38 кредити, во повеќе градови во Македонија, во Велес нема интерес, како што немaше ниту за другиот ,,АРМ мој вистински дом,,

За стечајците од Порцеланка нема пари

Раководителот на Агенцијата, како морален чин си поднесе оставка, оти иако го потпишал решението, не се согласувал со него

Киро Ќучук повторно започна со работа

Стотина, повеќето помлади врабтоени повторно с најдоа зад печктеи на цигланата

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »