Започнува репроценка на надвижностите во Општина Чашка

Во недвижностите спаѓаат викендици, куќи или помошни објекти и ќе бидат посетени во наредниот период

Советот, со мнозинство гласови, донесе нови цени за собирање на отпадот

Кој што кажа на вчерашната маратонска по времетраење седница

Се обновува делницата на регионалниот пат до езеро Младост

Обновата тече со предвиденото темпо и комплетно треба да заврши пред почетокот на летото оваа година

Општина Велес ги пребори дивоградбите на долна Бабуна

Се актуализира прашањето со градбата на летниковец кој стана објект на пешачката патека на езеро Младост

Лозарите од Тиквешијата реагираат дека дел од винариите доцнат со исплата на предаденото грозје а дел од ланскиот род останал по лозјата

Дел од Члозарит најавуваат намалување на површините што ги работат

Македонија од година во година го зголемува извозот на вино, кажа премиерот Ковачевски на одбележувањето на Св. Трифун

Во Македонија има регистрирани 164 винарски визби, од кои 87 се семејни а 77 се правни лица, регистрирани како производители на вино.

Зголемена е потрошувачката на вода, се оставаат чешмите да течат во страв од замрзнување

Од ЈКП Дервен ги потсетуват граѓаните кои досега не ги заштитиле своите водомери од замрзнување тоа веднаш да го сторат, така што ќе ја завиткаат водомерната инсталација со дебела ткаенина и ќе ги затворат вентилите на чешмите во дворовите

УХМР повторно го мери нивото на реката Вардар низ Велес

Од лани од јуни, овој податок не беше достапен во дневниот билтен

Се рехабилитира стариот пат Велес - Градско

Планираниот рок да се заврши рехабилитацијата е јуни 2023 година

Локалната власт на Велес започна акција на санкционирање на узурпација на државно земјиште

Акцијата започна од населба Керамидна

По први февруари повисоки цени на поштенските пратки во земјава

Агенцијата за пошти одобри нови цени за поштенски услуги во внатрешниот поштенски сообраќај

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »