Коцевски најави гасификација на Велес

Измени во професионалната ориентација на младите со цел од средните стручни училишта да се продуцираат кадри кои полесно ќе можат да дојдат до работно место

Чадиев - нови населби за семејно домување

Во месноста Трпезица на 42 хектари се предвидени 361 парцела за изградба на индивидуални живеалишта, 2 парцели за детски градинки и една за трговски центар

Чадиев - зошто не се монтира мостот кај Башни село, кој е завршен

Пешачкиот мост кој треба да ги спојува Црквата Свети Никола и гробиштата во Башино село е готов но не е монтиран

Чадиев - приоритет е изградба на нови фабрики и отворање на нови работни места

Ние сме единствена општина во Република Македонија која со сопствени средства изгради индустриска зона – Караслари. Таму е фабриката Маркард каде работат 500 велешани

Коцевски - Отворање на нови работни места и намалување на сиромаштијата

Подобрување на локалната бизнис клима, воспоставување на нови партнерства за соработка, не само со странските компании туку и со домашните со цел да ги изедначиме во статусот

Чадиев -изградба на инфраструктура суштинско значење за квалитетен живот на граѓаните

Вложувањата во комуналната инфраструктура за мене, кандидатите за советници и целиот мојот тим и понатаму остануваат врвен приоритет

Коцевски - Велес да биде посакувана општина за живеење, просперитетна и економски развиена

Мојата визија е Велес пак да биде најдобра Општина во Македонија, со нулта корупција, со брзи, навремени, достапни и квалитетни услуги за своите граѓани, со квалитетно образование, социјална сигурност

Решението за Колска треба да биде долгорочно најави Анѓушев

Штрајкот прекинат откако вицепремиерот Анѓушев го образложи решението за решавање на Колска

Нема пари, нема плата, блокирана Железничка во Велес

Вработените во фабриката за шински возила ,,Колска,, 90 минути го блокираа железничкиот сообраќај во земјава

Македонците најмногу летаат за Истанбул, Цирих и Виена

За првите 8 месеци од годинава на двата македонски аеродроми имало 10 отсто повеќе патници

Кај Карабуниште откриена нелегална сеча на дрвја

Шумската полиција откри две лица кои пресекле без дозвола 22 метри просторни дрвја за огрев, наменети за продажба на црно

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »