Поранешниот Хотел Вила Зора да се продава, одлучија советниците

Почетната цена е одредена на 70,57 милиони денари а на продажба се нудат 2,7 илјади м2

Советот на Општина Велес започна постапка за задолжување кај Светска Банка за изградба на покриен градски пазар

Заемот е во висина од 46 милиони денари со отплата на 12 години, три години грејс период и грант од 25 отсто

За да има ред во паркирањето, треба да се менуваат навиките, вели градоначалникот

Граѓаните од Дворови, кај Ликовен салон, кон ОУ Блаже Конески стравуваат дека овие улици ќе бидат цел на масовно диво паркирање

Состојбата со ковид заразата влијаеше на намалување на купопродажбата на недвижности, но се зголеми бројот на хипотеки во Велес

Единствен пораст во однос на почетокот на годината е бројот на нови станови

Тутунарите протестираа, се откупувал само квалитетниот тутун, другиот се враќал

Блокиран беше влезот во Велес кај Башино село

Железнички возен ред за 2021 година

Од неделата 13-ти декември стапи на сила новиот возен ред, кој важи следните 12 месеци, до 11-ти декември 2021-ва

Тутунарите незадоволни од откупната цена , но го продаваат тутунот

Тутунопроизводителите од Лозово и Каратманово, Бузалково се жалат дека цената е пониска едно евро по класа од ланската

Хабитат Македонија обезбеди две возила за комунален отпад, вредни 22 илјади евра

Наменети се за собирање цврст комунален отпад од локации каде живее ромско население, ќе ги користи ЈКП Дервен

Третите ленти од улиците Благој Ѓорев и 8-ми септември, откако СВР Велес не дозволува да бидат паркинг зони а се, локалната власт сака да ги претвори во велосипедски патеки

Понудените цени биле формирани по сеопфатни анализи, со градови каде има зонско паркирање, споредбено со Штип, Битола, Струмица, Кавадарци

Маслодајна годинава откупи три илјади тони сончоглед

Останатата количина суровина се набавува од соседните земји

Тутунопроизводителите лути, откупната цена на тутунот ниска, не се отворени сите пунктови

Незадоволен од состојба е и Трајан Димковски, заменик министер за земјоделие, кој потсетува дека тутунот е стратешки производ за земјава

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »