Ако во проектот немаше развој на локален туризам, преку патот до винаријата, немаше да го добиеме грантот од еден милион евра- вели Коцевски

Кракот кој води до винаријата е прифатен од ЕУ и Светска Банка, тоа не е надвор од прокетот објаснува градоначалникот, по реакциите дека со пари од проект се гради пат до приватен објект

324 илјади граѓани до 18-ти јуни ќе добијат платежна картичка

Платежна картичка на домашна адреса добиваат граѓани кои се поделени во четири групи - здравствени работници ангажирани во справување со КОВИД-19,вработени со низок доход, граѓани со низок доход, млади лица

По 15-ти јуни, проверете дали добивте ваучер за домашен туризам, ако немате приход поголем од 15 илјади денари месечно

Нема потреба од аплицирање, велат од министерството за економија, списокот се подготвува од УЈП

Со грчки партнери се конкурира за европски пари, за кеј и осветлување на Спомен Костурницата

Партнери во проектите се градот Лерин, збратимениот град Термаикос и институции од Солун

Градскиот пазар следните три дена ќе работи од 7 до 14ч.

Oвој продолжен неработен викенд Владата прогласи за Велес делумен полициски час, што влијае на работното време на Градски пазар

Патничките возови нема да сообраќаат од попладнево, следните три дена

Причина што има прекин е полицискиот час кој поради заканата од КОВИД-19 повторно е воведен во земјава, во некои градови, целосно, во други делумно

По три години, оваа зелената смоква добро роди а дел од велешани се офајдија од нејзиниот откуп

Вообичаено во периодот после Ѓурѓовден бројни сограѓани заминуваат по течението на реката Вардар, Тополка и Бабуна на берба на зелени смокви

И полжавот носи дополнителен приход

Годинава не е како ланската но сепак бројни велешани со собирање полжави го пополнија домашниот буџет

Железничкиот патнички сообраќај нормализиран, се враќа возот кон и од Кочани

Нема бесплатни билети за млади и возрасни

Тргнаа и автобусите од и кон Охрид

Кон овој град има две линии, возат „Галеб„ Охрид и „Атом“ Кочани

Голем интерес за набавка на субвенционирани велосипеди и сончеви колектори

За два дена поднесени 118 апликации

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »