Сланата и мразот во Општина Градско пролетва направија штета од 143 милиони денари

Штетите биле констатирани кај кајсија, праска, круша, слива, бадем,. јаболка, цреша и грозје

Железнички возен ред за 2022 година

Од 12-ти декември стапи на сила новиот возен ред, кој важи следните 12 месеци, до 10-ти декември 2022-ра

Платениот паркинг е избрзано донесен, со идентичен став и власта и опозицијата

Градоначалникот Колев со став, донесената одлука за платен паркинг да се стави во мирување

Вработените во „Колска“ со жив штит ги сопреа утрово возовите на станица Велес, оти немаат земено три месеци плата (фото)

Бараат деблокирање на сметката, оти имаат работа, можат да го наплатат сработеното, но поради долг од еден милион евра УЈП ги зема сите средства кои се прилив

На шест улици од градот се менува фекалната канализација (фото)

Висината на градежните работи е 11 милиони денари, средства од Министерството за транспорт и врски

ТЕЦ Неготино ќе започне да произведува електрична енергија за десетина дена

В петок треба да се отворат понудите за мазут, доставени до АД ЕСМ

Марко Колев претседател на Вардарски плански регион

Татјана Темелковска, в.д. директор на Центарот за развој на Вардарски плански регион

Возовите од и за Битола не сообраќаат поради штрајк на дел од вработените во МЖ Транспорт

Возовите од и за Гевгелија, како и локалот Велес- Скопје и обратно сообраќаат

Маслодајна набави две нови машини

Велешка Маслодајна во две инвестиции во производството, со кое се олеснува процесот на работа

Снабдувачот со електрична енергија за улично осветлување, еднострано го раскинал договорот со Општина Велес

Раскинувањето на договорот ќе ја чини локалната власт 10 милиони денари за два месеци, додека за декември ќе се плати сметката со Буџетот до година

Анета од Радовиш со недобитен инстант лоз ЕКО СКУТЕР доби 150.000 денари бонус

„Заврти ЕКО СКУТЕР тркало“ е бонус игра за забава и добивки наменета за сите љубители за инстант лозот Еко скутер. Сите недобитни регистрирани инстант лозови Еко скутер влегуваат во игра за два автомобила БМВ Х1

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »