Велешкиот театар со „Кралски копилиња“ настапува на Интернационалниот фестивал „Сараевска Зима“

Претставата ќе биде прикажана он-лајн а ќе се изведува на сцената на велешки театар

Велешките играорци не се согласуваат нивната категоризација да ја врши едно лице, туку бараат тоа да биде комисија

Бараат да се изготви „Регистар на фолклорни друштва“ кој би бил како лична карта на секое од нив

Кој колку доби во Велес, од Министерството за култура за проекти од национален интерес за 2021-ва

Три театарски премиери во велешки театар се поддржани со програмата, како и фестивалот на античка драма „Стоби“

Реконструиран Домот на културата во Лозово

Објектот доби нови намени за користење, за спорт и култура а инвестицијата е вредна 7,7 милиони денари

Отворена изложба 50 години творештво на Мице Јанкуловски (фото)

Јанкуловски работи слики на платно, сатирични слики на стакло, цртежи, карикатури и анимации, палиндроми

Зградата на велешки театар протекува а седум години без технички прием

Водата прокиснува во фоајето како и во помошните простории

Велешанецот Александар Николовски ги промовираше неговите пет книги

Делата се од жанрот трилер, мистерија а за една од нив авторот има добиено награда од УНЕСКО за млад и неафирмиран автор

Ликовна изложба со морски пејзажи во Ликовен салон

Авторот Таневски пред велешката јавност се претставува со 30-тина дела, пејзажи масло на платно, изработени од 2002-та до 2012-тата.

Завршени годинашните работи на конзервација и реставрација на Римскиот театар во Стоби

Годинава се работели на конзервација на мермерните елементи од сценската зграда, на носечките ѕидови под некогашните седишта од горниот дел на гледалиштето и археолошки истражувања на западниот отворен коридор меѓу гледалиштето и сценската зграда

Велешката Библиотека издаде три аудио книги а ги доби деветте нови со Брајово писмо

Книгите со Брајово писмо, наменети за лицата со попреченост во видот се издание на Здружението на слепите од Велес, финансиски поддржано од Општина Велес

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »