Велешки театар нема претстави оти се вршат градежни активности, со цел негово конечно завршување

Театарот шест години работи без технички прием

Промовирана книгата „Велес во Втората Светска војна 1941-1944“ од историчарот Ѓорѓи Малковски

Капитално дело за животот во градот , кое авторот го создавал 20 години и се потпира на архивски документи а може да се чита и како животен роман

Отворена јубилејна изложба за 150 години од раѓањето на Ѓорѓија Зографски (фото)

1918 година, граѓаните на Велес како на еден од видните граѓани, со демократски убедувања и ценет зограф, го избираат за кмет на градот

„Ленка“ на Рацин на мурал во Велес

На потпорниот ѕид под Градскиот сат во Велес, нацртен е нов мурал во градот на 60 м2

Концерт на Вероника Караколева

Таа е студент на четврта година, идна оперска певица

Наградата за животно дело за карикатурата во Македонија „ЦИЦО“ за велешанецот Миле Манчевски

Наградата Цицо се добива за целокупниот ангажман и творештво на еден автор- карикатурист

Дела на брачниот пар Муковски, изработени во акрил излиени со смола, на изложба во Велес (фото)

Изложбата „Метакосмија“ ќе биде поставена три седмици а изложени се 20-тина дела

Изложбата на Петар Хаџи Бошков, освен што ја врати македонската модерна ги врати и посетителите во Стоби (фото)

Со изложбата во целост се потврдила идејата на директорот на НУ „Стоби“ Спасе Перовски, локалитетот да биде жив град

Изложба на Филип Коруновски „Носталгија на изолацијата“

Авторот се преставува со 24 дела,создадени во јули и август годинава. Ова е негова четврта самостојна изложба во родниот град

Велешки театар со „Сестрите Прозорови“ вечерва на театарските игри во Прилеп

Претствата ќе биде изведена во официјална конкуренција, за награди

Отворена изложбата „Откривање на иднината“ од Петар Хаџи Бошков, со која е враќа подзаборавената и запоставена македонска модерна (фото)

Скулптурите се поставени во локалитетот Стоби, како дел од проектот Стоби -жив град

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »