Велес во минатото, низ фотографиите

Среда навечер во Ликовниот салон изложба на стари фотографии од Велес

Единствена колекција на копчиња се наоѓа во музејот во Цеље

На денот на изборите, ТРМР ви ја претставуваа единствената во светот збирка од копчиња. Таа има 1600 примероци за временски период од пет века, изработени од различни материјали, од железо, камен, од драгоцен камен, порцелан, злато, дрво, стакло, од бисери, од коски. Посетете ја преку оваа репортажа

Најголемaтa слика масло на платно на Балканот е во Сомбор

Во време на предизборен молк, занимливости од Балканот. ТРМР ви ја претставува најголемата слика на Балканот, со површина колку една гарсониера.

Владимир Попов добитник на Рациново признание за 2011

Владимир Попов за неговото дело ,,Наспроти ветрот,, издание на Култура е годинашниот добиник на наградата ,,Рациново признание,,.

Изложба на графики на велешанецот Јовановски - Мијак

Александар Јовановски Мијак пред публикака во родниот град се претстави со седмата по ред изложба на графики. Оваа беше негов магистерски труд.

Отворена ликовна изложба на Владимир Темков

Триесетина дела, масло на платно на тема ,,Моите житни полиња,, десетина дена ќе бидат изложени во Ликовниот салон

Нова фонтана ќе го краси плоштадот Сармаале

Фонтаната е донација од забратимената општина Адалар во Турција. Текстот е на Бојан Нанев од ТВ Здравкин, кој беше заедно велешката делагација при посетата на овој град.

Велес за Јапонија

Човекољубието не умира, покажа изложба на студентите на ФОН со цел подигање на свеста за потребата на помош на јапонците.Овие две земји го поврзува сонцето

Отиде историјата во отпад

Кражбите на металните предмети причина имињата на загинатите велешани од II Светска Војна да ги снема. Неколку години ги нема ни имињата од споменикот на Гемиџиите

Проект Тиквеш, за одбележување на 100 години од Првата светска војна

Во Ликовниот салон отворена изложба со документи и фотографии од присуството на французите во текот на Првата светска војна, на подрачјето на Македонија

Беше еднаш една...летна кино тераса

Се сеќавате дека во градот имаше и летни кино тераси? За што денес тие служат?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93

АНКЕТА »

Дали треба и натаму летно и зимско сметање на времето?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »