Скулпторска колонија, фолклорен фестивал, концерт на класична музика

Повеќе културни настани во јуни Велес, во организација на Општина Велес

Врачени Рациновите признанија за Андоновски и Јазбец

Завршија 56-тите Рацинови средби

Рацин како поет е под заштита на УНЕСКО соопшти проф. д-р Људмил Спасов (фото)

Тој е дел од едицијата на УНЕСКО за најзначајните словенски писатели, од средината на 80-тите години на минатиот век

Андоновски и Јазбец добитниците на Рациновото и Почесното Рациново признание, засадија садници во шумата на Рацин

Садниците ги наменија за спомен на сите кои сонуваа подобар свет а ги дадоа животите во Втората Светска војна

Велешани не дозволувајте врз делото на Рацин да падне сенка, побара претседателката на ДПМ Стојменска- Елзесер

Отворени 56-тите Рацинови средби

Промовиран романот ,,Лавица на жица,, од Светлана Босилкова Далевска

,,Лавица на жица ,, е роман за љубовта, страдањата, надежта,

Андријана Косовац добитник на Гран при на музичкиот фестивал на класична музика ,,Арт-ин,, Велeс 2019

Наградата проф. Томислав Димов пак ја доби велешанецот Васил Богоевски. Учествуваа стотина музичари од земјите на регионот

Венко Андоновски по втор пат го добива Рациновото признание

Почесното Рациново признание за Словенецот Милан Јазбец. Годинава 56-тите Рацинови средби ќе се одржат четврток и петок, на 6-ти и 7-ми јуни

Точно на пладне и Гари Купер на мурал среде Велес

Hа урбан начин го доловуваат стрипот како уметност, но и ги покриваат голите ѕидови на јавните површини

Велес доби камерен оркестар

Го носи името на диригентот, велешанецот Ангел Шурев

Промовирана стихозбирката „Исконски дарувања“ од Божидар Јовиќ

Ова е осма книга на авторот Јовиќ, во издание на Просветно дело

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119

АНКЕТА »

Дали честите сообраќајни полициски контроли резултираа со почитување на сообраќајните правила и прописи?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »