И велешкиот Музеј ги отвори вратите за посетителите

Работното време е од 8 до 16 ч. на спомен куќите по најава

Градската библиотека по четири месеци, продолжува со работа со читатели

Работното време е во една смена од 8 до 16 часот, сабота е неработна. Читалните нема да работат

На потпорниот ѕид на влезот во Велес ќе се црта мурал долг 85м

Модернистичко решение со кое Велес ќе се претстави како урбан град од 21 век. Прокет финансиран од ЕУ, на граѓанско здружение „Факултет за работи кои не се учат“

Од утре, петок се отвора локалитетот Стоби

При посета на локалитетот, потребно е да се почитуваат мерките и препораките за заштита и превенција од корона вирусот

Сабота вечер сефте во Велес, драјв -ин кино, ќе се прикажува акцијата Collide (видео)

Местото на прикажување е паркингот на Кит-го а почетокот од 22 ч.

Крлевски со нова осма по ред книга афоризми „Мисли без крлушка“

Се занимавам со екстремен спорт -во брак сум! Работам тешка работа- барам работа.Не знам што да правам со годините- ги продавам на старо. Му дозволивме да се збогати преку ноќ -спиевме! Вујко ми владика е локален бог, а јас локален шериф

Крале Марко, нов стрип мурал кој ги краси празните ѕидови од градот

Цртежот зафаќа површина од 33 м2 и се работеше осум дена

Сашо Димоски нов в.д директор на велешки театар

Тој ќе ја извршува оваа функција до овозможување на законска можност за распишување на јавен оглас за избор на директор со редовен мандат од 4 години

Ковид-19 го откажа Фолклорниот фестивал и Фестивалот на античка драма

Средствата предвидени во општинскиот Буџет за овие два манифестации се пренаменети за градежна инфраструктура, за изградба и санација

Професорите д-р Фридман и д-р Линдстет се добитници на Почесното Рациново признание

57-те Рацинови средби се планира да се одржат во периодот септември -октомври

Јанков со втор роман, трилерот „Виенски гамбит“

По успешното деби со „Едно лето на Крит„ нов роман на Јанков

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »