Фото изложба ,,Она што го гледаме за последен пат,, од Дарко Николовски (фото)

На изложбата се поставени 40-тина паноа со фотографии од сакрални објекти и рурална архитектура, од поствизантиски период, од скопско

Промовирана поетската книга ,,Мисловна вртелешка,, од Светлана Босилкова Далевска

Збирката поезија е со поднаслов ,,будилка за сетилата,, и е поделена на четири циклуси

Фестивалот на античка драма ,,Стоби,, и Фолклорниот фестивал без денар поддршка, од годишната програма на министерството за култура

Кој доби средства од Министерството за култура за финансирање на програми во 2020-та година

Со изложба на портрети на Гоце Делчев, одбележани 148 години од неговото раѓање

Портретите се дело на академскиот сликар Ангел Петров а поставени се во Здружението на пензионери Велес

Четврток вечер премиeра на претставата ,,Сара,,

Претставата е работена по текст на Катерина Момева а во режија на Елеонора Теова

Сестрите Прозорови в среда премиерно во велешки театар

Претставата е во адаптација и драматургија на Сашо Димоски, а во режија на Васил Зафирчев

Архитектот Митровиќ добитник на наградата Андреја Дамјанов за животно дело

Меѓу неговите дела се Евротелот во Струга и Три бисери во Скопје

Вработените од велешки театар штрајкуваа

Причината е неисполнување на барањата за потпишување на заеднички колективен договор и не е покачување на платите, туку нивно регулирање -велат од синдикатот

Откриени нови премини и скали во античкиот театар во Стоби, вратени се и 19 блока седишта

Завршија годинашните работи на античкиот театар во Стоби

Промовирана „Припитомување на кучката- раскази за лудилото” со која Андоновски годинава го доби Рациновото признание

Промоцијата беше во рамките на одбележувањето на 111 години од раѓањето на Коста Рацин (22 декември 1908) и 80 години од излегувањето на стихозбирката ,,Бели Мугри,,

Изложбата ,,Нови портрети,, на Дејан Божиновски пред велешани (фото)

На изложбата има 25 дела, изработени во техника масло на платно и акрил на платно

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »