Велешани филмови во кино ќе гледаат од први март 2013

Дигиталните проектори од Министерството за култура ќе бидат на располагање на Центрите за култура (читај велешки театар)

Египетските пирамиди повторно во опасност

Кој и зошто повикува да се урнат пирамидите во Екипет?

Филмот ``Пресвета Богородице, спаси не,, на фестивал во Москва

Филмот на Димитровска ќе биде прикажан на фестивал за филмови со религиозна и духовно - морална содржина „Радоњеж“ во придружните програми

Новиот театар во Велес готов во втората половина следната година

И додека други културни институции во земјава започнаа да се градат после велешкиот се пред завршување, се пролонгира рокот за театарот во Велес

Промовирана ,,Младите и демократијата,, на Божидар Јовиќ

Младите во современиот свет претставуваат реалност, од нив се повеќе зависи успехот во заедницата

Волешпноста на Сикстинската капела само за мал број среќници

Систинската капела на 500-та годишнина се ограничува, дилемите во Ватикан

Отворено Стрип училиште во Велес

Поради големиот интерес Стрип центарот воведе часови по цртање стрип

45-ти Детски Рацинови средби

Велес е два дена домаќин на стотина деца учесници на манифестацијата

Промовирана книгата ,,Македонскиот 19-ти век на Хрватот Калоѓера

Ова дело е историја на Македонија за 19-ти век.Македонија за жал недоволно храбро се проучуваат и ги вреднуваат книжевните автори од 19 век

Изложба на дела од 8-та колонија Папрадишки мајстори

Изложени се триесетина ликовни дела од кои најголем дел слики масло на платно и резби, како и неколку вајарски дела.

Пензијата за актерот е само административна

Театарот е естетска игра за најхрабрите, тоа е магија сон, која Темелковски ја живее повеќе од 40 години. Интервју со Темелковски

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97

АНКЕТА »

Дали е потребно забрана за користење на мобилни на наставата во училиштата?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »