Раскошниот мозаик на Старата епископска базилика од Стоби пред јавноста

Заврши финалната фаза од конзерваторско – реставраторските работи на мозаикот што го красел подот на најстарaтa ранохристијанска црква во земјава – Старата епископска базилика во Стоби ...

Другарче, Развигор и Наш свет повторно се печатат

Детските списанија кои се историја во Македонија, го продолжуваат својот живот

40 години творештво на Нада и Веле Алексовски

Нада Алексовска-поетеса, Веле Алекосовски раскажувач и историчар

Премиерата на ,,Најважната работа на светот,, во средината на декември ( фото)

Публиката ќе види урнебесна комедија

Изложба на Ниче Василев во Ликовен салон

Струмичанецот пред велешани се претставува со 30-тина дела, прикриена еротика и пејзажи, работени во масло на платно и пастел

Орото ,,Копачка,, заштитено од Унеско

‘Копачката‘ е динамично и енергично, друштвено оро изведувано од жителите на селото Драмче во регионот на Пијанец, Делчевско

Наградата Андреја Дамјанов за 2014 за архитект Вера Ќосевска

Нејзини дела се Градски ѕид Скопје, Театарот на народностите Скопје, Хотел Југо Гевгелија, Хотел Панорама Радовиш, Педагошка академија Штип

Завршија 47-те Детски Рацинови средби

Награди за младите велешани Алдина Шатара на литературниот и Буба Мијакова, Иво Мирчев, Никола Петровски, Мартин Спирковски по ликовниот конкурс

Ретроспективна изложба 100 години на Цицо (фото)

На 84 дела претставен дел од опусот на авторот кој остави силна трага во македонската уметност. Ова изложба во Скопје беше прогласена за ликовен настан на годината

Промоција на две дела на Соња Таировска Ѓурчак

Во ликовниот салон промовирани ,,Солза и љубов,, и ,,Живот, среќа, љубов,,

Портрети на македонски поети за јубилејот 75 години Бели мугри (фото)

15-тина македонски поети се претставени со дел од нивната поезија пред велешани. Така Гимназијата му оддава почит на нивниот патрон

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »