Одржана 27 ликовно- керамичка работилница на Основното училиште „Маца Овчарова“ (фото)

Победник на работилницата беше дело, грнчарија на Дарија Трајкова од ОУ Васил Главинов од Велес

Промовиран 24 број на списанието „Велес“

Низ постојаните пет рубрики, списанието останува верно на неговата ориентација, автори, дела, појави, кои се непосредно поврзани за Велес

Меша и Медо пред најмладата кино публика во Велес (видео)

Премиери и на трилерот „Ќерката на Кралот на мочуриштето“ и македонскиот криминалистички „Најголемата вистина 2“

Македонската премиера на филмот „Најголемата вистина 2 дел“ ќе ја има во четврток вечер во Велес, во 3Д киноверзум (видео)

По успехот на првиот дел, филмот „Најголемата вистина“ добива продолжение

Државниот архив по повод 120 години од Илинденското востание, со изложбена поставка

Изложбата е дел од одбележувањето на 120 годишнината на Илинденското востание

Велешки театар гостува на сцената на Белградско народно позориште со претставата „Нема струја за електричниот стол“

Претставата ќе се одигра на големата сцена на БДП „Оливера и Раде“

Филмот „Наполеон“ со светската премиера стаса и во Велес (видео)

Девет филмови меѓу нив и македонскиот акционен „Најголемата висина“ , од нив три премиери на репертоар на 3Д Киноверзум

Драмското студио „Словото“ настапи во Сасари, на Сицилија

Студиото со кое работи актерката Весна Бобевска, настапи со претставата „Така било пишано“

Цртаниот „Титина“ на репертоарот на 3Д киноверзум (видео)

Премиера и на авантуристичкиот „Игрите на Гладните: Балада за Песнопојки и Змии“

Пронајден е мозаик со ликот на богот Дионис, на подот од Теодосијанската палата во Стоби (видео)

Мозаикот е најверојатно од четвртиот век после Христос. За прв пат на подрачјето на Македонија е пројаден мозаик со толку ситен опус

Ване Гавровски од Ново село -струмичко со Гран при на 56 Детските Рацинови средби

Сите учeсници твореа на конкурс на тема „Да му го земеш јазикот на еден народ – тоа значи да му ја земеш душата“

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »