Отворена ликовна изложба на Владимир Темков

Триесетина дела, масло на платно на тема ,,Моите житни полиња,, десетина дена ќе бидат изложени во Ликовниот салон

Нова фонтана ќе го краси плоштадот Сармаале

Фонтаната е донација од забратимената општина Адалар во Турција. Текстот е на Бојан Нанев од ТВ Здравкин, кој беше заедно велешката делагација при посетата на овој град.

Велес за Јапонија

Човекољубието не умира, покажа изложба на студентите на ФОН со цел подигање на свеста за потребата на помош на јапонците.Овие две земји го поврзува сонцето

Отиде историјата во отпад

Кражбите на металните предмети причина имињата на загинатите велешани од II Светска Војна да ги снема. Неколку години ги нема ни имињата од споменикот на Гемиџиите

Проект Тиквеш, за одбележување на 100 години од Првата светска војна

Во Ликовниот салон отворена изложба со документи и фотографии од присуството на французите во текот на Првата светска војна, на подрачјето на Македонија

Беше еднаш една...летна кино тераса

Се сеќавате дека во градот имаше и летни кино тераси? За што денес тие служат?

Нора на Ибзен во велешкиот театар

Класиката на светската драма од сабота, како и во повеќето светски театри и пред велешани. Текст кој и покрај тоа што е напишан во втората половина на 19-тиот век , сеуште е шокантен, многу возбудува и провоцира.

Литературани награди за учениците на тема 8-ми март

Локалната библиотека „Гоце Делчев‘‘ ги додели традиционалните литературни награди по повод празникот 8 - ми март

Куќата на Кочо Рацин со најавтентична велешка архитектура

Посетителите на ТРМР во анкетата посочија дека куќата на пеотот Рацин има најпрепознатлива велешка архитектура

„Говорот на кралот“ со најмногу Оскари

По 83-ти пат во Лос Анѓелес, доделни наградите за надобрите филмски остварувања

Во Велес почна проект за заштита на македонското архитектонско наследство

Француски стручњаци започнаа проект за инвентаризација на сите објекти во градот кои се опфатени како културно историско архитектонско наследство и треба да бидат заштитени.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »