Знамињата на светот и нивната симболика

Најстаро знаме има Непал, најуникатно Бутан и Мозамбик

Изложба за Холокаустот на Сара Ајник во Велес

Таа се претставува со 30-тина фотографии ,,Јас, Ти и ОНИЕ"

Промовирана првата книга поезија на Божидар Јовиќ

Расцутување во издание на Детска радост

Осмо мартовски концерт на класична музика - Танцот на ружата

Во Ликовниот салон настапуваат Кристина Палија, Емијлија Кабрамова Филипова и Менче Богоевска

Вратете ни го киното, бараат младите велешани

На прашањето кој е последниот филм што го изгледале во кино, младите или не биле, или напишале филмови од пред десетина години ,,Хари Потер 1,,, Балкан Кан,, 101 далматинец,,

Филмови има, кино нема

В понеделник од 14 до 18 часот во театарот прикажување на документарци од европска продукција

Слушнете ја химната на велешките извидници

Ова е дел од одбележувањето на шест децении на одредот Димитар Влахов

Театарска претстава „Модерните Ромео и Јулија“

Во изведба на младите велешки средношколци

Дебатен форум на тема „Спиритуалноста и духовните вредности“

Јога друштвото од Велес ќе одржи отворена дебата на тема „Спиритуалноста и духовните вредности“.

Изложба во Ликовен салон

Претставени се 30 дела од колекцијата на Народниот музеј

Велешкиот театар се подмладува

Тројца млади нови актери, Спасевски, Мефаилоски и Вељановски се дел од ансамблот

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119

АНКЕТА »

Дали честите сообраќајни полициски контроли резултираа со почитување на сообраќајните правила и прописи?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »