Акцијата „Пчеларот“ со Џејсон Стејтам премиерно во 3Д киноверзум (видео)

Осум филма наредните седум дена се на репертоарот на 3Д киноверзум во Велес, два се премиерни еден е романтичната комедија „Само не ти“. И натаму на репертоарот е бајката „Вонка“ нагледаниот филм во светот последните четири седмици

Драмата „Гулабица“ со Хелен Мирен и Џулиан Андерсон на репертоарот на 3Д киноверзум (видео)

Премиера има и спортската комедија „Полн погодок“, приказна за фудбалскиот тим на Американска Самоа кој на СП загубил од Австралија со 31:0

Биографскиот филм „Ферари“ премиерно во 3Д киноверзум (видео)

На репертоарот се и „Светот на Биби“, „Маша и Медо“ и „Вонка“

Промовирана книгата хаику поезија „Мигум“ на велешкиот автор Атанас Крлевски

Ова е негова 15 книга

Портрети на Зографски изложени во народен музеј, семејството побара во негов спомен една улица во Велес да го носи името на Ѓорѓи Зографски (фото видео)

Изложени се десет дела, меѓу нив е и сликата изработена темпера на платно „Страшниот суд“ која се наоѓа во храмот Св. Пантелејмон и досега не е јавно изложувана

Премиера на македонскиот анимиран филм „Светот на Биби - звуците на Новата година“ (видео)

Шест филма на репертоарот на 3Д киноверзум, од нив два се премиери

Елка Јачева Улчар во родниот Велес ја промовираше книгата „Презимето кај Македонците“

Книгата е научна студија која се базира на податоци од речникот на презимињата кај Македонците но и од вистинити лични приказни

Започна „Скулпторската колонија 2023“

Организатор на „Скулпторската колонија 2023“ е Здружението на граѓани „Папрадишки мајстори“ а финансиски поддржано од Општина Велес

Премиера на филмската бајка „Вонка“ (видео)

Остануваат на репертоарот „Тивка ноќ“, „Ден на благодарноста“, „Наполеон“ и цртаните „Желба“,„Птици преселници“ и „Маша и медо“

Промовирана книгата поезија на Даница И. Лепојевиќ

Стихозбирката „Дождови во мај – сублимирани емоции со две лажички мед“ е во издание на „Полица“

Акцијата „Тивка ноќ“ и трилерот „Ден на благодарноста“ премиерно во 3Д киноверзум (видео)

Премиера има и цртаниот филм “Птици преселници“

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »