Филмот на Димитровска Бобевска на два руски фестивали

„Пресвета Богородице Спаси не“ играно –документарниот филм во конкуренција за награда

Кралот Лир на велешки театар избран за фестивалот Војдан Чернодрински

Во конкуренција за награда се 12 претстави

Тартиф на Молиер премиено во велешки театар

Претстава за лицемерието, која своевремено при крајот на 17 век била забранета во Франција, од сабота ќе ја гледаат велешани

Признанија за најредовни читатели на велешката Библиотека

Најредовен читател е Александра Николовска, најредовен читател во оддел за деца е Верица Пренџова. Највозрасен читател со 82 години е Добри Деловски Најмладиот Христијан Арсов со само три години. Најредовен читател на дневниот печат е Милан Шојлев

Нова книга афоризми на Атанас Крлевски – Крлук

Што не лечи времето, лечат билките на баба Рада. Баба Мара студира, неписмена е ама полага со заокружување. Една жена цвет, две жени букет, три жени цветен пазар. Мојот шеф е надвор од сите вери а не е атеист

Гран при за учениците од ОУ Блаже Конески на Детскиот драмски фестивал (фото)

Награда во Кочани и за најдобро машко остварување за Матеј Гелев

Промовиран ,,Калина и бикот,, на Соле Љубин

Книгата има уште еден роман ,,Артуро,, на велешанецот од Австралија Игор Шундуковиќ

Отворена изложба на Белгискиот стрип во Велес

Претставен стрип јунакот Неро на авторот Марек Слин. Белгискиот стрип е познат по јунаците Тин Тин, Штрумфовите и Таличен Том

Повардарската епархија со свои изданија на Саемот на книгата

Претставени се четири нови изданија а повторно во продажба и ,,Посен готвач,,

Промовирана книгата Велес и велешко од 1944 до 1991

Тоа е дело на проф. Виолета Ачкоска во издание на Макавеј

Промовирано печатено издание на Литургијата на Бадев

Ова е прво во овој формат во Македонија, го изработи Веселинка Маџарова Андова

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »