Вечерва „Сестрите Прозорови“ на велешки театар, ја отвора драмската програма на Охридско лето

Претставата ќе биде изведена во предворјето на црквата Света Софија

И со намален буџет, издадени новите стрип изданија

Отпечатени се четири стрип книги, три стрип изданија и една стрип сликовница за деца

Вечерва стартува првиот „бран“ на Велешко културно лето

Задолжително е превенција и заштита од ковид-19: носење заштитни маски, мерење телесна температура, одржување на пропишаната физичка дистанца меѓу посетителите во гледалиштето и дезинфекција

Првиот бран на велешкото културно лето стартува среда, предвидени се 15 настани

Најавени се изложби, промоции, концерти-поп, рок, фолк, џез, филмска проекција

На влезот во Велес нацртан најголемиот мурал во земјава, Велес како урбан град од 21 век (фото)

Муралот насловен „Солидарност, мобилност, иднина“ и е дел од Фестивалот за современа уметност АКТО

И велешкиот Музеј ги отвори вратите за посетителите

Работното време е од 8 до 16 ч. на спомен куќите по најава

Градската библиотека по четири месеци, продолжува со работа со читатели

Работното време е во една смена од 8 до 16 часот, сабота е неработна. Читалните нема да работат

На потпорниот ѕид на влезот во Велес ќе се црта мурал долг 85м

Модернистичко решение со кое Велес ќе се претстави како урбан град од 21 век. Прокет финансиран од ЕУ, на граѓанско здружение „Факултет за работи кои не се учат“

Од утре, петок се отвора локалитетот Стоби

При посета на локалитетот, потребно е да се почитуваат мерките и препораките за заштита и превенција од корона вирусот

Сабота вечер сефте во Велес, драјв -ин кино, ќе се прикажува акцијата Collide (видео)

Местото на прикажување е паркингот на Кит-го а почетокот од 22 ч.

Крлевски со нова осма по ред книга афоризми „Мисли без крлушка“

Се занимавам со екстремен спорт -во брак сум! Работам тешка работа- барам работа.Не знам што да правам со годините- ги продавам на старо. Му дозволивме да се збогати преку ноќ -спиевме! Вујко ми владика е локален бог, а јас локален шериф

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »