40 години творештво на Нада и Веле Алексовски

Нада Алексовска-поетеса, Веле Алекосовски раскажувач и историчар

Премиерата на ,,Најважната работа на светот,, во средината на декември ( фото)

Публиката ќе види урнебесна комедија

Изложба на Ниче Василев во Ликовен салон

Струмичанецот пред велешани се претставува со 30-тина дела, прикриена еротика и пејзажи, работени во масло на платно и пастел

Орото ,,Копачка,, заштитено од Унеско

‘Копачката‘ е динамично и енергично, друштвено оро изведувано од жителите на селото Драмче во регионот на Пијанец, Делчевско

Наградата Андреја Дамјанов за 2014 за архитект Вера Ќосевска

Нејзини дела се Градски ѕид Скопје, Театарот на народностите Скопје, Хотел Југо Гевгелија, Хотел Панорама Радовиш, Педагошка академија Штип

Завршија 47-те Детски Рацинови средби

Награди за младите велешани Алдина Шатара на литературниот и Буба Мијакова, Иво Мирчев, Никола Петровски, Мартин Спирковски по ликовниот конкурс

Ретроспективна изложба 100 години на Цицо (фото)

На 84 дела претставен дел од опусот на авторот кој остави силна трага во македонската уметност. Ова изложба во Скопје беше прогласена за ликовен настан на годината

Промоција на две дела на Соња Таировска Ѓурчак

Во ликовниот салон промовирани ,,Солза и љубов,, и ,,Живот, среќа, љубов,,

Портрети на македонски поети за јубилејот 75 години Бели мугри (фото)

15-тина македонски поети се претставени со дел од нивната поезија пред велешани. Така Гимназијата му оддава почит на нивниот патрон

Филмот ,,Деца на сонцето,, пред велешани

Вторник, среда и четврток од 19 ч. во зградата на стар театар

Крајчев со награда на Карамановите средби во Радовиш

Тој доби специјална награда за неговото дело, поетската збирка „Круг полу Круг“

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97

АНКЕТА »

Дали е потребно забрана за користење на мобилни на наставата во училиштата?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »