Велес ја одбележа 80 годишнината од печатењето на ,,Белите мугри,, ден по јубилејот

Стихозбирката ,,Бели мугри,, е сопатник на вечноста рече д-р проф. Кристина Николовска

Во Самобор Хрватска одбележана 80 годишнината од печатењето на ,,Белите мугри,, на Рацин

Јубилејната 80 годишнина од издавањето на ,,Белите мугри, помина без одбележување во родниот Велес но и во Македонија

Ламњов го промовираше ЦД-то Носталгична љубов (видео)

Музиката е инструментална а изведувачот свири на кларинет

Изложба на македонска народна носија во современ дизајн, во Сплит

Авторката Донева на 21-та самостојна изложба се преставува со 21 народна носија

Стрип центарот годинава издаде четири стрип изданија меѓу нив и завршното за Итар Пејо, трет дел

Кај нас во Македонија е Дон Кихотовски е да се бавиш со стрип уметноста вели Трајков

Ликовна изложба и монографија за 50 години работа на Војко Јаневски

На изложбата авторот се преставува со 50-тина дела од неговиот богат опус, работени во повеќе техники

Делата од скулпторската колонија поставени на јавни површини низ градот (фото)

Шест скулптури од метал и камен се на локации во Младински парк, паркот кај Офицерски, пред НА-МА и во паркот кај Градскиот саат

Промовирана книгата за деца и млади „Приказни од мојот крај“ од Лила Арсова

Ова е нејзина седма книга. Промоцијата беше дел од манифестацијата 52 Рацинови средби

Велешанката Елена Ивчева со Гран при на ликовниот конкурс на 52-те Детски Рацинови средби

На конкурсот ,,Белите мугри, во светлината на денот,, примени 160 творби на ликовни и литературни творби

„Слуга на двајца господари“ сабота премиерно во велешки театар

Работена по текст на Карло Голдони а во адаптација и режија на Ненад Витанов, во претставата настапува без малку целиот ансамбл на велешки театар

Крлевски промовираше книга со хаику поезија

Осмото дело на авторот е насловено ,,На прв поглед,,

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119

АНКЕТА »

Дали честите сообраќајни полициски контроли резултираа со почитување на сообраќајните правила и прописи?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »