Нови стрип изданија на Стрип креатор

Излегоа два броја на единственото македонско стрип издание

Излезе книгата за првиот велешки стоматолог д-р Димитар Смилев

Монографија за делото на д-р Смилев

Фестивалот Стоби годинава со четири претстави во натпреварувачкиот дел

Ексклузивитет е гостувањето на театарот од Казахстан, кој е некласичен, преку музика и танц третира друг вид естетика. Започнува на 19 трае до 26 јули

Капиталното дело на Дамјанов, црквата Св. Пантелејмон

201 година од раѓањето на најголемиот Балкански градител, Андреја Дамјанов

Тромбита, најдолгиот инструмент во светот во видоа и велешани

Поради должината во Велес беше донесена скратена верзија на овој дувачки инструмент

Поемата Џез на Александар Сашко Кукулев

Несекојдневно поетско дело, кое освен во печатено издание го има и на ЦД

Велес доби нова театарска зграда (фото)

Зградата на новиот театар во Велес предадена на актерите

Етно работилници во Велес, за стари занаети за основците

30 основци учат грнчарство, столарство и ткаење

Изложба на фотографии насловена „ЗАЕДНО„

Целта на изложбата е да се раздвижи фотографската сцена во Македонија и на љубителите на уметноста да им се подари пријатно визуелно искуство

Топол културен бран годинава со три концерти во Велес

Топол културен бран годинава со три концерти во Велес Ќе настапат етно составот Монистра, Зоран Џорлев и Сузана Спасовска и во август концерт на класична музика

51-то издание на Рациновите средби заврши ( фото)

Наградите поделени, новината ,,1000 свеќи за Рацин,, успешна, започна засадување на парк за Рацин

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103

АНКЕТА »

Дали користите велосипед во Велес?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »