За в сабота е најавена првата премиера во новиот велешки театар

Поради големиот интерес претставата ќе има три премиери

Државните грбови на Европските држави

Која земја каков грб има? Коњи, лавови, орли, бикови...

Промовирана книгата поезија ,,Разбојот на соништата,,

Тоа е четврта книга на поетесата Јасмина Ѓоргиева

Велешката библиотека, Библиотека на годината во Македонија

Според повеќе критериуми, Библиотеката Гоце Делчев е пред останатите во земјава

Раскошниот мозаик на Старата епископска базилика од Стоби пред јавноста

Заврши финалната фаза од конзерваторско – реставраторските работи на мозаикот што го красел подот на најстарaтa ранохристијанска црква во земјава – Старата епископска базилика во Стоби ...

Другарче, Развигор и Наш свет повторно се печатат

Детските списанија кои се историја во Македонија, го продолжуваат својот живот

40 години творештво на Нада и Веле Алексовски

Нада Алексовска-поетеса, Веле Алекосовски раскажувач и историчар

Премиерата на ,,Најважната работа на светот,, во средината на декември ( фото)

Публиката ќе види урнебесна комедија

Изложба на Ниче Василев во Ликовен салон

Струмичанецот пред велешани се претставува со 30-тина дела, прикриена еротика и пејзажи, работени во масло на платно и пастел

Орото ,,Копачка,, заштитено од Унеско

‘Копачката‘ е динамично и енергично, друштвено оро изведувано од жителите на селото Драмче во регионот на Пијанец, Делчевско

Наградата Андреја Дамјанов за 2014 за архитект Вера Ќосевска

Нејзини дела се Градски ѕид Скопје, Театарот на народностите Скопје, Хотел Југо Гевгелија, Хотел Панорама Радовиш, Педагошка академија Штип

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100

АНКЕТА »

Каде одмарате летово?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »