Промовиран трудот „Рекламата како текст“ на Снежана Петрова Џамбазова

Во овој труд, авторката ги разработува телевизиските реклами пред 15-тина години, од националните или локални телевизии

Промовирана книгата „Крлевизми“ и изложба на фотографии од Велес на Атанас Крлевски

Книгата е десетта во неговото творештво

Аудио - визуелна изложба „Вита“ на Филип Петковски

Фотографии на жени во народни носии денес но и стари фотографии, повеќе од стотина години

И еротика и убиства и трагедии и пеење, во три часа од „Орестија“ на Есхил ( фото и видео)

Премиерата беше изведена пред 200 гледачи на Теодосијанската палата во локалитетот Стоби

Содржините за велешко културно лето во месец август

Театар, концерти, изложби, промоции на книги

Во Стоби вечерва, премиера на „Орестија“ претстава на велешки театар и Националната опера и балет

Претставата ја потготвуваа четворица режисери, двајца кореографи, тројца композитори, со учество на актери од велешки театар, дел од хористите и балетскиот ансамбл на НОБ

За прв пат во родниот Велес, изведено дело на композиторот Томислав Зографски

„Сонатина за две пијана“ ја изведоа професорите Светлана Ташева и Илија Настовски

По две години пауза од 3-ти август по 18-ти пат, Фестивалот на античка драма „Стоби“

Во официјалната програма ќе бидат прикажани шест претстави, од нив две премиери. Во придружната програма изложба и кино проекции, филмови на Бранко Гапо

Дела од ликовната колонија „Неготино 2020“ претставени во Ликовен салон Велес (фото)

Манифестацијата се преставува со триесетина дела изработени во различни ликовни техники

Советот на Општина Велес ја префрли организацијата на Фестивалот на античка дрма, на велешки театар

Фестивалот треба да се одржи во првата половина на месец август

Д ЧИКС, ФОЛТИН, ДАЦ И АЛЕКСАНДАР СО КОНЦЕРТИ НА ВЕЛЕШКО ЛЕТО, МЕСЕЦОВ

Што се велешани но и гостите во градот ќе може да следат во месец јули

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »