Музичкото училиште „Стефан Гајдов“ оствари соработка со сродни институции од Италија

Соработката е со Академија музика ди Арт „Франц Лист“ од Грота Маре и „Институто Спонтини“ од Асколи Пичено, градови во централниот дел на Италија

Гордана Б. Николовска промовираше три стихозбирки со љубовна поезија

Авторката ја воспева движечката сила во светот- љубовта, во сите нејзини димензии - болка, тага, радост, среќа, копнеж и надеж

За јубилејот 75 години, најстарото основно музичко училиште во земјава, „Стефан Гајдов“ се поднови со два нови концертни клавири постоење

Вредноста на двата клавири е околу три милиони денари

Ранчо Христов добитник на наградата „Андреја Дамјанов“ за животно дело во архитектурата

Освен на Христов за 2021, наградата му е врачена и на Ѓоко Радовановиќ зa 2020-та година

Реиздадена книгата „На Којник дуќан да имам“ на Никифор Смилевски

Во книгата се обработени 35 народни песни, создадени од почетокот до средината на минатиот век

Книга на годината во Македонија според читателите е „Коски на срцето“

Гласале 40 илјади читатели, за книги од девет категории и победници се:

Изложба на Антонио Јаневски „Неславни прикази“ (фото)

Авторот во овој негов период на творештво, го истражува концептот на разбирање на медиумот на сликарството како современ начин на изразување

Се конзервираат ново откриените фрески во манастирот Св. Димитрија, кои потекнуваат од 13 век (фото)

Пордолжуваат пет годишните работи во црквата

Изложба на карикатури на Миле Манчевски, за борбата против ковид пандемијата (фото)

Авторот делата им ги посветува на здравствени работници

Оддадена почит за годишнината од смртта на Прличко

Прличко оставил голема трага и силно дело и за театарот но и културата како за Македонија, така и надвор од неа

Велешки театар нема претстави оти се вршат градежни активности, со цел негово конечно завршување

Театарот шест години работи без технички прием

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »