Јанков со втор роман, трилерот „Виенски гамбит“

По успешното деби со „Едно лето на Крит„ нов роман на Јанков

Велешки театар со видео проект „Тој и таа“ во 12 епизоди секоја сабота

Епизодите производ на културата во вирусна состојба, ќе можат да се следат на веб страницата на театарот

Именувани се новите раководства на Рациновите средби и Фолклорниот фестивал Велес

За претседатели именувани се градоначалникот Коцевски за Рациновите средби и Алексовски за Фолклорниот Фестивал Велес

Библиотеката, Народен музеј, локалитет Стоби, затворени за посетители

Ваквата мерка е поради заканата од корона вирусот

Стојановски гостин со свои дела на промоцијата и изложбата на турскиот автор Сехин во Истанбул (фото)

Ликовниот уметник од Велес се претстави со слики акрил на платно, инспирирани од одредена музика

Фото изложба ,,Она што го гледаме за последен пат,, од Дарко Николовски (фото)

На изложбата се поставени 40-тина паноа со фотографии од сакрални објекти и рурална архитектура, од поствизантиски период, од скопско

Промовирана поетската книга ,,Мисловна вртелешка,, од Светлана Босилкова Далевска

Збирката поезија е со поднаслов ,,будилка за сетилата,, и е поделена на четири циклуси

Фестивалот на античка драма ,,Стоби,, и Фолклорниот фестивал без денар поддршка, од годишната програма на министерството за култура

Кој доби средства од Министерството за култура за финансирање на програми во 2020-та година

Со изложба на портрети на Гоце Делчев, одбележани 148 години од неговото раѓање

Портретите се дело на академскиот сликар Ангел Петров а поставени се во Здружението на пензионери Велес

Четврток вечер премиeра на претставата ,,Сара,,

Претставата е работена по текст на Катерина Момева а во режија на Елеонора Теова

Сестрите Прозорови в среда премиерно во велешки театар

Претставата е во адаптација и драматургија на Сашо Димоски, а во режија на Васил Зафирчев

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »