Замокот на метресите, близу Катлановскиот тунел

За тврдината близу вливот на Пчиња во Вардар, на автопатот од Скопје до Велес, која сте ја виделе мноу пати а досега не сте знаеле за неа

Изложба на Тенев во Велес, дигиталното спроти класичното

Авторот со несекојдневен гест, на присутните гости им делеше негови дела

Портрет на поетесата Јанчевска во ДПМ

За творештвото на Јанчевска во Скопје, зборуваа Игор Крајчев и Павлина Климкар Меанџиева

Во храмот Св. Пантелејмон промовирана монографијата за соборните храмови во земјава

Меѓу 14-те пишани храмови со многу документи, факти и фотографии е и велешкиот Св. Пантелејмон

Рациновите средби годинава во знак на македонско - хрватското пријателство

Оваа година се одбележуваат 75 години од издавањето на Бели Мугри во Самобор

Изложба на скулптура и акварел на татко и син Димовски

Во Ликовниот салон во Велес е отворена заедничка изложба на академскиот скулптор Ангел Димовски Чауш и на неговиот син, ликовниот уметник Стефан Димовски

Филмот на Димитровска Бобевска на два руски фестивали

„Пресвета Богородице Спаси не“ играно –документарниот филм во конкуренција за награда

Кралот Лир на велешки театар избран за фестивалот Војдан Чернодрински

Во конкуренција за награда се 12 претстави

Тартиф на Молиер премиено во велешки театар

Претстава за лицемерието, која своевремено при крајот на 17 век била забранета во Франција, од сабота ќе ја гледаат велешани

Признанија за најредовни читатели на велешката Библиотека

Најредовен читател е Александра Николовска, најредовен читател во оддел за деца е Верица Пренџова. Највозрасен читател со 82 години е Добри Деловски Најмладиот Христијан Арсов со само три години. Најредовен читател на дневниот печат е Милан Шојлев

Нова книга афоризми на Атанас Крлевски – Крлук

Што не лечи времето, лечат билките на баба Рада. Баба Мара студира, неписмена е ама полага со заокружување. Една жена цвет, две жени букет, три жени цветен пазар. Мојот шеф е надвор од сите вери а не е атеист

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119

АНКЕТА »

Дали честите сообраќајни полициски контроли резултираа со почитување на сообраќајните правила и прописи?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »